Uitgaan & Cultuur

Reuring in winkelcentrum tijdens spel 'Kraak de Code van Wierden'

WIERDEN – Evenementen, sfeervolle kraampjesmarkten of podia met theater en muziek in het centrum van Wierden; het is op dit moment allemaal niet mogelijk vanwege de opgelegde overheidsmaatregelen in verband met corona. Om op verantwoorde wijze toch wat gezelligheid en reuring in het winkelcentrum van Wierden te krijgen organiseerde de Wierdense Winkeliersvereniging in oktober twee keer het spel 'Kraak de Code van Wierden'.

Her en en der liepen zaterdagmiddag groepjes kinderen door het dorp en werd enthousiast gereageerd door zowel de jeugd als de ouders die soms een handje meehielpen als de opdracht wat lastig was.  “Leuk dat er toch nog iets wordt georganiseerd, zeker nu er ook voor de kinderen amper wat te doen is. Veel beter dan binnen zitten”, aldus één van de ouders.

Kinderen in de basisschoolleeftijd konden diverse hersenkrakers oplossen, die op grote posters in verschillende etalages te vinden waren. Door die puzzels op te lossen ontstond uiteindelijk een cijfercode. Daarmee kon de (denkbeeldige) kluis gekraakt worden en kwam een waardebon van 2,50 euro beschikbaar. Deze kan besteed worden bij het merendeel van de winkels in de Wierdense winkelkern.