Uitgaan & Cultuur

Muziek, show en motorgeweld: Pinksterfeesten in Bornerbroek

BORNERBROEK – Het Pinksterweekend staat voor de deur en dat betekent dat Bornerbroek volop in het teken van de Pinksterfeesten staat. De 36e editie van de Pinksterfeesten start op vrijdag voor de (oud)-Bornerbroekers en de plaatselijke ondernemers. Vanaf zaterdag tot en met Tweede Pinksterdag heeft Bornerbroek een spectaculair en vol programma met voor ieder wat wils.

Zaterdag 8 juni

Zaterdag is de dag van de Duitse gezelligheid: lange biertafels, bratwurst, bierpullen en Duitse partyhits. Op het programma staan alleen maar sfeermakers! Immer Hansi knalt met een hilarische show de Duitse meezingers de tent in. Ook de acht rasmuzikanten van Wahnsinn Powerpolka maken met hun strakke blazerssectie een waanzinnige Tiroler liveshow. Verder vermaak je je deze middag én avond met hits van de look-a-like Heino (én zangstem), Brookerclubbb 3 en DJ The Black Cat Entertainment.

Zondag 9 juni

Om 10.00 uur kun je de dag rustig beginnen met Frühschoppen und Flohmarkt: een ochtend vol muziek en een vlooienmarkt georganiseerd door Jong Nederland. De tent zal met Frühschoppen in Oostenrijkse sferen worden ingericht en de koffie met krentenwegge staan klaar. De Brookerkapel en de grenskapel Freunde der Blasmusik zorgen voor originele Egerländers, Duitse Schlagers en Tsjechische en Böhmische muziek. Zondagmiddag staat in het teken van country. Met de Helt Oncale Band, Jacky, de Johnny Bernhard Band & Ernest Ray Everett is de countrymiddag compleet. De Zuper Zotte Zondagavond is dé Hollandse avond. Deze avond ontkom je niet aan de Nederlandstalige toppers en smartlappen van Frans Duijts, Lars de Graaf, Frank van Etten en DJ The Black Cat Entertainment. Ook zorgt One Two Trio, de huisband van de Edwin Evers ochtendshow, voor een grandioos feest!

Maandag 10 juni

De Mighty Machinery Monday heeft een zwaar programma en staat in het teken van power en stoer vermogen: ronkende motoren, shovels, oldtimers, hijskranen, auto’s, antieke landbouwmachines en een zitmaaierrace. Ook in de tent vind je vanaf 14.00 uur muzikale power:  Rock ’n Roll en Cats in The House: een Twents-Duitse groep mannen begon twee jaar geleden als stunt een coverband en zijn inmiddels uitgegroeid tot een geweldig muzikale act met een goede beat, blaasinstrumenten en zang.

Verder is er het hele weekend op het terrein van alles te beleven: acrobatiek, kindervoorstelling, springkussens, rommelmarkt, beachvolleybal, ballonnenman, traptrekkerrace, een mega zandbak en vogelschieten. Ook is er het hele weekend kermis. Kortom, genoeg keuze om los te goan in ‘t hart van Twente.

Het feestterrein en de tent zijn overdag gratis toegankelijk. De entree is op zaterdag- en zondagavond tien euro. Voor meer informatie en het volledige programma: www.pinksterfeesten.nl of check Facebook, Instagram of Twitter.