Uitgaan & Cultuur

John Enter brengt mini-album en single 'Party' ook uit in Duitsland

ENTER – John Enter heeft een nieuwe single: Party. Deze single komt deze week uit op zijn mini-album in Duitsland. Dertig jaar geleden hoorde John de nieuwe single van de gebroeders van Nimwegen, 'En nou de hendjes de lucht in'. Dit zou de carnavalskraker van het seizoen worden. John bedacht zich geen moment en ging met zijn eigen ideeën en teksten aan het werk en heeft dit lied vervolgens aan verschillende platenfirma’s aangeboden. Helaas voor John, zag niemand van deze platenfirma’s wat in dit lied. Toch heeft hij, met toestemming van de toenmalige manager Jan Vis, dit lied als duo uitgebracht in Duitsland. De hit werd ook bekend in Oostenrijk, Zwitserland en Engeland.

Op het nieuwe mini-album van John Enter staat ook de single 'Die Hände Zum Himmel'. John is blij dat nu na dertig jaar zijn lied weer op het nieuwe mini album staat. Toen hij als duo optrad, stond deze single ook al op verschillende verzamel cd’s in Duitsland.

De nieuwe single 'Party' heeft ook zijn eigen verhaal. John had net als bij de hit 'En nou de hendjes de lucht in' ook het idee dat het lied “De woonboot' van Stef Ekkel een hit zou kunnen worden in Duitsland. Het originele werk heet 't Woanskip”. De muziek- en tekstschrijver van dit lied is helaas al overleden, maar zijn vrouw heeft John toestemming gegeven om andere teksten te maken op deze melodie.

“Aangezien er niet veel woonboten zijn in Duitsland, gaat het lied nu over een café. Wir machen ne party in unsere Kneipe, oftewel 'Party!'. De Engelse versie van dit lied, dat als bonus track op de cd staat, heet 'The Boat Song'”, laat John Enter zelf weten. De single is inmiddels te beluisteren en te downloaden op alle dowload portals zoals Spotify. De clip is binnenkort te zien op YouTube.