Uitgaan & Cultuur

Heel Enter actief en in het licht tijdens EDlive

ENTER – Het dorp Enter stond afgelopen vrijdag en zaterdag in het teken van het Enters Doel Live. Ook dit jaar had de club fanatieke Enternaren de dorpsgenoten opgeroepen om hun eigen voortuin en buurt zo mooi mogelijk in het licht te zetten. Dit, aangevuld met de EDlive Kerstcompetitie en de Enterse Postcodeloterij, zorgde afgelopen weekend weer voor erg veel gezelligheid en saamhorigheid in de straten.

Elk organisatielid van EDlive heeft – onafhankelijk van elkaar- een top tien samengesteld met de mooist versierde buurten. Gemiddeld genomen kwam de Dorpsstraat Noordeinde het hoogst uit de bus en bracht de organisatie zaterdagavond een verrassend bezoek aan de Dorpsstraat. De buurt werd verrast met 25 euro per voordeur om te besteden bij Roetgerink Mode & Schoenen. Ook zorgde de kerstman er voor dat er een gezellig feestje werd gebouwd in de straat.

Op de tweede plek eindigde de Molenbuurt, waar een fantastische levende kerststal te bewonderen was. De Daalakkers kwam als derde uit de bus en de Marijkelaan als vierde.  Bij alle drie de buurtverengingen zijn een aantal Enterse Cadeaubonnen uitgedeeld, die gebruikt kunnen worden bij een toekomstige buurtborrel. De organisatie is trots en dankbaar dat ook dit jaar weer vele buurtverenigingen en huizen, ook in het buitengebied, gehoor hebben gegeven aan de oproep om Enter in het licht te zetten.

EDlive kerstcompetitie
In totaal streden tien buurten voor de winst in de EDlive kerstcompetitie, waarbij er punten te verdienen vielen met vijf verschillende spellen. Aan het eind van de avond werd duidelijk dat de Enterbrook  Noabers het best had gepresteerd. De organisatie kwam deze fanatiekelingen dan ook verrassen met een mooie prijs: een XXL-borrelplank voor een toekomstige buurtborrel, aangeboden door R-1854.

Enterse Postcodeloterij
Drie willekeurige huishoudens aan de Groengronden, de Voormors en de Hoeselderdijk vielen in de prijzen tijdens de Enterse Postcodeloterij. Ze werden live op televisie verrast met een Enterse Cadeaubon van 150 euro, om vrij te besteden bij één van de Enterse ondernemers.

Enter heeft zich weer van haar creatieve kant laten zien, door de op de valreep van de lockdown die plotsklaps is ingesteld, twee dagen lang wat licht en gezelligheid in de duisternis te brengen.