Uitgaan & Cultuur

Event tegen individualisering: Minder alleen, meer met elkaar

ENTER – 'Minder alleen, meer met elkaar' is de slogan waarmee Rabobank Rijssen-Enter, gemeente Wierden, Wijksaam en de gemeente Rijssen-Holten en ViaVie welzijn mensen aanmoedigen anderen te blijven ontmoeten. Gezamenlijk besloten deze partijen om vorige week een kleinschalige activiteit te organiseren. Niet voor iedereen is het namelijk vanzelfsprekend familie te hebben of een grote vriendenkring. Veel mensen, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam.

In de Week van de Ontmoeting konden inwoners van beide gemeenten met twee gratis gebakjes op de koffie bij iemand in hun eigen buurt, die weinig contact heeft of moeilijk de deur uit kan. Aan deze mensen is een formulier verstrekt voor een vervolgactiviteit die ontmoeten en erop uit gaan aanmoedigde. Op woensdag 30 oktober konden zij kiezen uit twee locaties in Enter en Rijssen voor een bezoek. In Enter was dat De Waarf – de scheepswerf waar de Enterse Zomp ligt - en in Rijssen het Rijssens Museum.

Op beide locaties werden de gasten warm ontvangen. Ofwel waren ze op eigen gelegenheid gekomen ofwel door enthousiaste chauffeurs van Taxi Baan gebracht. In Enter werden de bezoekers vervolgens welkom geheten door wethouder Eric Braamhaar. Onder het genot van een lekkere kop koffie en plak krentenwegge werd een historische fotopresentatie of het dorp Enter bekeken. Gedurende de presentaties werden spraakmakende anekdotes voorgedragen. Wim Nijenhuis zorgde bovendien voor muzikaal vermaak met zijn accordeon. Met een heerlijk Rijssen hartje – een hart onder de riem – vertrokken de gasten uiteindelijk weer huiswaarts.