Uitgaan & Cultuur

Enterse Haringparty brengt dit jaar in totaal 25.000 euro op

ENTER – De vierde editie van de Enterse Haringparty heeft dit jaar 25.000 euro opgebracht. Op dinsdagavond 18 juni was het terras van Brasserie R-1854 het domein van de traditionele Amerikaanse veiling, onder de hoede van Paul Roetgering, Pam Averdijk en Chiel Bolscher. Onder het genot van een haring en een lekker glaasje bood ondernemend Enter op het nieuwste haringvaatje.

Naast het veilen van het haringvaatje werden er ook een aantal ludieke en echte Enterse items en belevenissen geveild en verloot door de Enterse veilingmeesters Gerard Libbers en Geert Pluimers. De Enterse Haringparty verbindt lokale en regionale ondernemers op een informele manier met elkaar. Deze editie waren er ruim 120 Enterse en regionale bedrijven en meer dan tweehonderd personen aanwezig, waaronder de nieuwe burgemeester, Doret Tigchelaar. 

Via een Amerikaanse veiling, waarbij elk bod telt, ging het Enterse haringvaatje dit jaar naar Elektro World Roetgerink. Er werd een recordbedrag van 25.000 euro opgehaald. De opbrengst van de veiling wordt door de organisatie verdeeld onder geselecteerde goede doelen. Zo ontvingen Aangepast Sporten Enter (ASE), MetMekaa en het Themakoor Enter allen 2.500 euro. Bij aankomst werden alle genodigden verwelkomd met een demonstratie door de heren van Stichting Enters Erfgoed met hun historische mobiele klompen-maakmachines. Zij hebben een 3.500 euro ontvangen om twee oude machines waarmee klompen gemaakt kunnen worden te restaureren. Stichting Short Stirling Memorial Enter heeft een bedrag van tienduizend euro ontvangen. Deze stichting gebruikt dit bedrag voor een monument en herdenking op de plek waar op 3 februari 1943, net buiten Enter, een Short Stirling bommenwerper is neergestort.