Uitgaan & Cultuur

EDlive 2021: Enter weer in het licht tijdens coronaproof kerstcompetitie

In 2020 werd Enter tijdens EDlive ook sfeervol verlicht. Fotograaf: Hans Hodes.

ENTER – Het organiseren van evenementen en activiteiten blijft lastig door de pittige maatregelen van de overheid, maar dat is voor de leden van EDlive geen reden om bij de pakken neer te zitten en helemaal niks te doen. Noteer daarom vrijdag 17 en zaterdag 18 december in de agenda, want dan laat EDlive weer van zich horen. Vanwege de aanhoudende coronacrisis ziet de decembermaand er ook dit jaar weer anders uit dan gehoopt. EDlive zorgt deze dagen, ondanks de maatregelen, voor vertier in het dorp.

Eerder riep de organisatie al op om gezamenlijk het hele dorp weer in het licht te zetten. Hier wordt al volop gehoor aan gegeven! Dit jaar kiest de organisatie wederom de mooiste verlichte buurt. In de winnende buurt is er voor elk deelnemende huishouden een mooie prijs beschikbaar. De jury gaat op vrijdagavond 17 december met verlichte bussen het dorp rond om te jureren. Zorg er dus voor dat uiterlijk vrijdagavond 17 december alles in de buurt is verlicht en versierd en sta natuurlijk klaar om de jury te begroeten. Elk versierde huis maakt kans op één van de twintig Enterse Cadeaucheques ter waarde van 25 euro, die op zaterdag 18 december worden uitgereikt.

EDlive Kerstcompetitie
Op zaterdag 18 december maakt EDlive tussen twaalf uur 's middags en tien uur 's aovnds een speciale live-uitzending vanuit een rijdende studio in het dorp. De uitzending is te volgen via TwenteTV op televisie (Caiway-kanaal 12 en KPN kanaal 141) en online via www.edlive.nl. Buurten kunnen het tegen elkaar opnemen in de mobiele EDlive Kerstcompetitie. De exacte invulling blijft nog even geheim, maar de organisatie laat al wel los dat de buurten binnen vijf minuten zo veel mogelijk punten moeten verzamelen met twee diverse spellen. De spellen komen op ludieke wijze naar de buurten toe.

De EDlive Kerstcompetitie is voor de rest van het dorp live te volgen via televisie en internet. Je kan jouw buurt nu aanmelden via edlive.nl/kerst. Let op! Slechts een beperkt aantal buurten kan deelnemen aan de kerstcompetitie. Meld jouw buurt daarom zo snel mogelijk aan! Je hoort voor 18 december of jouw buurt deelneemt en hoe laat de studio die dag langskomt.

EDlive Postcodeloterij
Naast de EDlive Kerstcompetitie valt op 18 december ook vijf keer de EDlive Postcodeloterij: vijf Enterse huishoudens worden gedurende de dag verrast met een Enterse Cadeaucheque ter waarde van 150 euro. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de uitzending op zaterdag 18 december volgen. Zaterdagavond rond 21.30 uur maakt de organisatie de mooist versierde buurt van Enter bekend en wordt de hoofdprijs aan de betreffende buurt uitgereikt.