Uitgaan & Cultuur

Disney in concert; een fantastisch optreden van leerlingen Sint Remigius Harmonie

WEERSELO - De leerlingen van de St. Remigius Harmonie hebben afgelopen zaterdagavond een prachtig concert gepresenteerd. Van klarinet, trompet, AMV’tjes 1 en 2, dwarsfluit, saxofoon tot jeugdslagwerkgroep, het jeugdorkest en het jeugdkoor EigenwijzZ. De presentatie was in handen van Rosalie Metz en Jules Borggreve.

De kleine zaal bij het Trefpunt was speciaal voor dit concert omgebouwd als theaterzaal met mooie verlichting. De leerlingen van de St. Remigius Harmonie hebben geweldig hun best gedaan. Onder toeziend oog van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden gaven ze zonder dat ze zenuwachtig waren een prachtig optreden. Ga er maar staan. Alle ogen zijn op je gericht en dan mag je ook nog laten zien wat je allemaal geleerd hebt het afgelopen jaar. Fantastisch. Het was een optreden met allemaal Disney nummers met op de achtergrond de bijbehorende filmpjes. Het klopte allemaal. Tussendoor was nog de diploma-uitreiking voor de kinderen, die goed hebben gepresteerd met de examens. 
 
Allereerst de leerlingen die hun A-examen, zowel theorie als praktijk, hebben gehaald. Van de jeugdslagwerkgroep: Jurre Sein, Douwe Kuipers en Daan Analbers; trompet: Isa Rouwen en Pien Jogems. Mirthe Bijen, Linne Loohuis, Fiep Russchenkamp en Romee Olde Meule zijn geslaagd voor klarinet. Loes Jogems heeft haar B-examen theorie en praktijk op trompet gehaald en Tobias Voost op de bariton. Liss Loohuis heeft het theorie-examen voor het C-diploma gehaald, maar ze moet het praktijkexamen nog doen. Tot slot is Britt Stevelink geslaagd voor haar C-examen op de saxofoon. Alle leerlingen mochten hun diploma in ontvangst nemen.
 
Na afloop van het concert kregen de leerlingen een welverdiend daverend applaus.
 
Ine Flinkers