Uitgaan & Cultuur

Carnaval Wierden

Carnaval bij de Tolmennekes in Wierden

 

Prins Franҫois I, Prinses Joyce, Adjudant Marcel en Hoflady Anouk nodigen iedereen graag uit voor de activiteiten die De Tolmennekes. Tradities worden in ere gehouden en nieuwe tradities worden geboren. De Hoogheden gaan er samen met de leden van de vereniging, de bezoekers van De Klup, vele Wierdense basisschoolleerlingen en met iedereen die dat wil een geweldig carnaval van maken!

 

Donderdag 20 februari

– Mr. Siebelinkhuis

Al sinds 1976 brengen De Tolmennekes een bezoek aan het Mr. Siebelinkhuis in Almelo om daar carnaval te vieren met de bezoekers van De Klup. Op donderdagavond 20 zetten De Tolmennekes samen met de vele bezoekers de boel op stelten bij het Mr. Siebelinkhuis in Almelo!

 

Vrijdag 21 februari

– Sleuteloverdracht

Vrijdagmiddag is de officiële ontvangst op het gemeentehuis door het college van burgemeester en wethouders. Door de twee carnavalsverenigingen in de gemeente Wierden wordt beurtelings de gemeenteprins geleverd. Deze gemeenteprins ontvangt de sleutel en de andere Prins ontvangt het niet-passende sleutelgat. Prins Mathieu I uit Enter ontvangt de sleutel en Prins Franҫois I het sleutelgat uit handen van burgemeester Tigchelaar.

 

– Mega Foute Carnavalsparty

Dit jaar gaan Feestnation en DJ Lars deze vrijdagavond een geweldige show neerzetten. Zij gaan samen de boel op zijn kop zetten en zorgen voor goede muziek. Vanaf 20.00 voert DJ Lars het tempo op voor de hoofdact Feestnation!Entree bedraagt zes euro en dit is inclusief de verplichte garderobemunt. Uiteraard is het de bedoeling dat iedereen verkleed komt!

 

Zaterdag 22 februari

– Carnavalsoptocht en Tolwichtermiddag

Zaterdag 22 staat in het teken van de steeds groter wordende optocht. Om 13.15 uur wordt verzameld bij Residentie Het Anker, vanwaar om 13.30 de carnavalsoptocht start. Ook dit jaar doen er meerdere mooie wagens mee. Iedereen mag meedoen, mits verkleed uiteraard. Meelopen als groep, als vereniging of als eenling. Versierde karren, fietsen en dergelijke zijn ook van harte welkom. En voor de leukste en mooiste creaties zijn er prijzen te winnen. Deze worden uitgereikt tijdens de Tolwichtermiddag in de Residentie. Ook zijn er optredens van kinderen uit Wierden op het podium. Deze gezellige middag is direct na de optocht. Er is drinken en wat lekkers voor de kinderen. Natuurlijk zijn ouders, oma’s, opa’s, ooms en tantes, vrienden en andere familieleden ook van harte welkom. Liefst verkleed, want het is tenslotte carnaval!

 

- Gangsters, proud to be vout!

Het was zo’n geweldig feest met de PPM Band vorig jaar dat de muziekcommissie van de vereniging deze fantastische band direct weer heeft gevraagd om te spelen  op deze zaterdagavond. En ze zeiden: ja! Het thema voor deze feestavond is ‘Gangsters, proud to be vout’! DJ Lars is er deze avond ook weer bij. Het feest begint om 20.30 uur. De entreeprijs in de voorverkoop is tien euro per persoon en op de avond zelf aan de kassa elf euro per persoon.

 

Zondag 23 februari

– Carnavalsviering

Om 11.11 uur start de speciale carnavalsviering in de Parochiekerk van St. Jan de Doper. Iedereen is van harte welkom om deze viering bij te wonen. Een hele bijzondere viering waarbij carnaval en geloof op een goede en respectvolle wijze worden gecombineerd. Een moment van bezinning en saamhorigheid. Een viering met een lach en soms met een traan.

 

Maandag 24 februari

– Toltimermiddag

Een gezellig middag voor de Toltimers, oftewel de senioren, uit Wierden met leuke opgtredens. De hoogheden zorgen voor warme ontvangst met kopje koffie of thee en een plak krentenwegge. Ook gedurende de middag zijn er hapjes en drankjes. Deze middag zit vol dans, muziek en sketches. Verkleed is niet verplicht, maar mag zeker wel. Naast entertainment is de uitreiking van de Gouden Tol. De middag begint om 14.00 en uiteraard is de toegang gratis.

 

– Rosenmontagbal

Op maandagavond heb je nog één keer de kans om een feestje te vieren, voordat de carnavalskleding weer opgeborgen wordt op zolder! Dit jaar staat een interactieve party op de rol. DJ Lars maakt er in ieder geval een vette party van. Lekker meezingen en springen, gewoon op maandagavond! En natuurlijk verkleed, want het is nog steeds carnaval! Het rosenmontagbal begint om 20.00 en de entree is gratis.