Uitgaan & Cultuur

Carnaval Bornerbroek

Carnaval in ’t Knoll’nbrook

BORNERBROEK – Op zaterdag 22 februari organiseert Carnavalsvereniging de Knoll’ntrekkers traditiegetrouw de carnavalsoptocht in Bornerbroek; dit jaar de 22e editie. Buurten, verenigingen, kinderen en vrienden zijn al maanden bezig om iets moois voor deze optocht te maken. Jong en oud doet mee om het dorp op z'n grondvesten te laten trillen! Aanvang is 14.30 uur. Er zijn verschillende categorieën waarin de deelnemers strijden om de prijzenpot; naast de mooie wagens, zijn er prachtig uitgedoste loopgroepen en originele individuen. Tussen de deelnemende buurten heerst al jarenlang een felle strijd om de Buurtprijs. Welke fanatieke buurt gaat er dit jaar mee vandoor? Na afloop van de optocht is er een gezellig en gratis toegankelijk carnavalsfeest in de nieuwe Residentie, het Kulturhus, onder leiding van de hoogheden van dit jaar: Prins Michel I en zijn Prinses Ilse Snieders, samen met hun Adjudantenpaar Ben en Christine Lohuis.

Maar er is natuurlijk veel meer te beleven. Afgelopen vrijdag startte het feest al met kindercarnaval op de St. Stephanusschool. De festiviteiten worden woensdag vervolgd op het Trivium in Bornerbroek, waar om 18.45 uur het ouderencarnaval op het programma staat. Vrijdag begint het feestweekend dan echt met om 17.30 uur de Sleuteloverdracht in het gemeentehuis van Almelo. 's Avonds wordt de Residentie om 20.00 uur officieel geopend met het ophangen van de bok.

Als de rust enigszins is wedergekeerd in het dorp, vertrekt op zondag 23 februari om 13.30 uur de bus naar de verenigingen in de omringende dorpen: De Tolmennekes in Wierden, De Doldraejers in Zenderen, De Boorköttels in Enter en De Knollentrekkers in Weerselo worden dit jaar aangedaan. Daarnaast rijdt de bus op maandag 24 februari nog een stukje verder door, naar Bocholt in Duitsland.

Op dinsdag 25 februari wordt om 11.30 uur het carnavalsfeest voor dit jaar weer afgesloten met het inleveren van de sleutel in het gemeentehuis van Almelo. 's Avonds is er in de Residentie nog het gezellige Leuge Knipp'nbal vanaf 20.00 uur!