Uitgaan & Cultuur

Cabaret in winkels te Wierden tijdens derde editie van Weird

Cabaretier Thijs Kemperink staat net als in 2016 ook nu weer op het programma van Weird.
Cabaretier Thijs Kemperink staat net als in 2016 ook nu weer op het programma van Weird.

WIERDEN – De winkelkern van Wierden wordt op zaterdag 31 augustus weer omgevormd tot een groot theater met meerdere kleine zaaltjes waar dan vijf cabaretvoorstellingen worden opgevoerd. Voor de derde keer organiseert de Culturele Raad Wierden dan namelijk het winkelcabaretfestival Weird. Dit jaar geven Nathalie Baartman, Thijs Kemperink, de Meiden van LOS, Kiki Schippers en Piepschuim acte de présence. De laatste twee hebben nog niet eerder op Weird gestaan. De kaartverkoop is inmiddels gestart; er zijn slechts 150 tickets verkrijgbaar en te verkrijgen bij Suid Afrika Reise/Norge Reiser aan de Marktstraat in Wierden (voormalige vestiging van Tourist Info).

 

De eerste editie van Weird, in 2014, was een enorm succes. Het idee om cabaretvoorstellingen op één avond aan te bieden, in een kleine setting in meerdere winkels, sloeg meteen aan. In 2016 kwam er een vervolg en inmiddels heeft het knusse festival een plek verworven in de harten van theaterminnend publiek. Voor de editie van 2019 stellen vijf ondernemers hun domein in het centrum van Wierden na sluitingstijd weer beschikbaar. De stellingen en schappen worden dan aan de kant geschoven, zodat er een geïmproviseerd theater ontstaat en de artiest drempelloos dichtbij het publiek staat.

 

Dit jaar geven Nathalie Baartman, Thijs Kemperink, Kiki Schippers, de Meiden van LOS en Piepschuim een show van een half uur. Ze staan achtereenvolgens in de winkels van Suid Afrika Reise/Norge Reiser, Home Sweet Home, Finzette, Reterink en New Day Fashion. Per locatie is er plek voor dertig bezoekers en na elke voorstelling is er een pauze van 25 minuten. Dan kan op het centrale punt bij Gasterij De Oale Marckt een drankje worden genuttigd. Aldaar zorgt coverband Splendid East voor muzikaal vermaak tussen de cabareteske shows door.

 

Er zijn verschillende tickets verkrijgbaar, die elk toegang geven tot vier shows. Eén van de vijf shows kan dus niet bezocht worden. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Suid Afrika Reiser/Norge Reiser aan de Marktstraat 21 te Wierden. De kaarten kosten 25 euro per stuk.