Sport & Vrije tijd

Zanggroep El Shaddai gestart met repetities

WIERDEN – Zanggroep El Shaddai is weer begonnen met haar repetities en nodigt geïnteresseerden uit om eens een kijkje te komen nemen of om een paar noten mee te zingen.

“Het is voor nieuwe leden nu een erg goed moment om aan te sluiten”, duidt een woordvoerder. “Er kan vrijblijvend een repetitie bijgewoond worden om de sfeer te proeven.” Wekelijks wordt op dinsdagavond gerepeteerd. Na lange tijd van afwezigheid door de coronamaatregelen zijn de oefenavonden weer opgestart. “Wat onwennig heeft eenieder zijn of haar plek weer gevonden. De stoelen staan wel wat verder uit elkaar dan gewend, maar ze mogen gelukkig weer zingen!”. De nieuwe dirigent Maarten Barneveld straalt enthousiasme en vertrouwen uit. “Natuurlijk is het voor de leden en de dirigent even wennen, want hoewel Maarten al ruim een jaar aan het koor verbonden is, hebben we nog weinig kans gehad om samen te repeteren.”

De sfeer in het koor is ongedwongen en prettige. “Er wordt serieus en hard gewerkt maar de koorleden hebben er zichtbaar plezier in. Het zelfvertrouwen groeit en de liederen krijgen steeds meer vorm. Helaas kan er voorlopig nog niet meegewerkt worden aan de vieringen of diensten in de verzorgingstehuizen en kerken.” In 2020 bestond El Shaddai veertig jaar. “Helaas gooide corona ook hier roet in het eten en kon het jubileum niet gevierd worden. We hopen in 2022 alsnog een spetterend jubileumconcert te geven! Ook werken we toe naar het korenfestival in Kampen, dat in mei van het komende jaar op de planning staat.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@el-shaddaiwierden.nl. De repetities zijn zoals gemeld elke dinsdagavond, van 20.30 uur tot tot 22.00 uur, in de Sjaloomschool te Wierden.