Sport & Vrije tijd

Wierdens koor Local Sound maakt statement met 'We'll meet again...'

WIERDEN – 'We'll meet again...' klinkt uit de speakers als ik de studio van Niek Hoogma in Wierden binnen loop. Samen met Ralph Northausen geniet hij nog steeds van de opname van dit nummer. Het is een eigen arrangement van het aloude nummer van de befaamde Britse zangeres Vera Lynn, ingezongen door de leden van het Wierdense koor Local Sound. “Ik heb de muziek iets aangepast zodat het goed bij ons past”, duidt Hoogma, de vaste dirigent van het Wierdense pop-close harmony koor.

Het koor wil met 'We'll meet again' zorgen voor verbroedering en verbinding, zeker in deze opmerkelijke coronaperiode waarin eenzaamheid op de loer ligt. Hoogma: “We gaan het nummer aanbieden aan de ouderen in onze gemeente. Daarvoor gaan we langs alle verzorgingscentra, zodat zij het aan hun bewoners kunnen presenteren. We willen hen een hart onder de riem steken en zo bemoedigen. Daarnaast moet het nummer ook zorgen voor herinneringen aan vroeger, uit de tijd van de bevrijding van Wierden. De muziek wordt visueel versterkt met beelden van ontmoeting en bevrijding.” 

Dubbele lading
Het lag in de planning om 'We'll meet again' voor het eerst en public op te voeren ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, tijdens een groots muziekfestijn in het hart van Wierden. Maar zoals bekend zijn al die festiviteiten geschrapt omdat ze geen doorgang konden vinden vanwege de strenge overheidsmaatregelen. Northausen: “We konden wachten tot 2022, dan gaat het concert misschien wel door. Toch hebben we besloten om het nummer, gezien de huidige situatie, nu alvast te posten op onze Facebook pagina en het op DVD aan te bieden aan de verzorgingshuizen in de gemeente Wierden. De tekst heeft namelijk een dubbele lading gekregen. Iedereen kijkt toch uit naar het moment dat we elkaar weer in vrijheid mogen ontmoeten? Het is een statement dat we willen maken op deze manier: We'll meet again...” 

Verbondenheid
Omdat zingen in groepsverband niet mag, heeft Hoogma – toen dat nog mocht – zijn studio ter beschikking gesteld. Hierdoor was het mogelijk om elke zangpartij individueel op te nemen. “Die heb ik vervolgens samengebracht en met de muziek tot één geheel gemaakt”, aldus Hoogma. “Ook voor de leden van het koor is dit een mooi gebaar naar elkaar toe, om toch die verbondenheid onderling te houden. We missen namelijk de repetities en de uitvoeringen!” Het zijn rare tijden, ook voor het koor dat dit jaar haar eerste lustrum viert. Nou ja, viert... “We bestaan vijf jaar en brengen nu ter verbintenis dit nummer uit op DVD en zetten het online op onze Facebook pagina. Een groot concert zit er jammer genoeg nog steeds niet in”, verzucht voorzitter Northausen.

Local Sound is een koor dat zich richt op pop- film en close harmony-muziek. Vijf jaar geleden staken enkele enthousiastelingen de koppen bij elkaar, onder aanvoering van Hoogma. Het muziekgezelschap is niet kerkgebonden, de groep is gemêleerd en bestaat uit zo'n twintig gemotiveerde amateur zangers en zangeressen. Interesse om ook aan te sluiten bij deze hechte groep muziekliefhebbers? Neem vrijblijvend contact op via de Facebookpagina van Local Sound.

Uw reactie