Sport & Vrije tijd

Weergoden goed gemutst tijdens tweedaagse Juventa

WIERDEN – De jeugd van Juventa'12 kon tijdens de herfstvakantie weer genieten van sport en spel tijdens de Juventa tweedaagse. Na een jaar van afwezigheid vanwege de coronarestricties mochten de kinderen van JO8 tot en met JO13 en de MO11 en MO13 het tegen elkaar opnemen tijdens zeven oefeningen. Een waterig zonnetje brak woensdag na wat pittige regenbuien door, zodat de activiteiten door konden gaan. Zo'n 140 leden hobbelden over het veld.

“De kinderen en ook wijzelf zijn enthousiast dat het weer kan en mag”, vertelt Thomas Tijhuis in de kantine van Juventa'12. Hij maakt samen met Ronald Krikken, Lars Tijhuis en Maaike Homan deel uit van de activiteitencommissie van de voetbalvereniging.

“We proberen met leuke activiteiten en evenementen de club behalve voetbal ook wat extra's te geven, zeg maar levendig te houden. En dat zie je hier nu ook, als de kinderen binnen zijn is het één groot kippenhok. Iedereen is enthousiast!” De activiteiten tijdens de tweedaagse staan grotendeels in het teken van voetbal. “Vandaag wordt er elke twintig minuten gerouleerd en zijn er op verspreid over het hele terrein groepjes aan het spelen. Morgen hebben we een grote bingo.” De tweedaagse werd voor de derde keer georganiseerd.