Sport & Vrije tijd

Volleydames Holyoke verliezen drie sets in derby tegen Rivo

ENTER – De dames van Holyoke hadden zaterdag 7 december een derby op het programma staan tegen Rivo Rijssen dames 3. Na het 3-2 verlies van vorige week waren de dames er erg op gebrand om deze keer de punten in Enter te houden. Ondanks enkele blessures stonden de koppen dezelfde kant op en was er versterking vanuit Dames 2: Kim Koning ter Heege en Danique Otten heeft het team uit de brand geholpen.

De eerste set ging het tot 18-18 gelijk op. De pass kwam goed bij de spelverdeelster, waardoor zij de ballen goed kon aanspelen op alle aanvalsters. Aan het einde van de set liet holyoke het liggen, door eigen fouten en slordig spelen won Rivo de set met 23-25.

De tweede set begon Holyoke met een achterstand en liepen de dames achter de feiten aan. Zodra Holyoke weer bij kwam liet het team de service liggen, waardoor Rivo aan het langste eind trok en deze set binnen sleepte, wederom met 23-25.

Als de dames de wedstrijd met winst wilde afsluiten moest er iets veranderen en was het noodzakelijk deze set binnen te slepen. Het ging lang weer gelijk op. Op de helft van de set viel Eline Oosterveen uit door een blessure. Dit pakte Holyoke echter goed op en na een spannende set won Holyoke dit keer met 25-23.

Na de winst in de derde set waren de Enterse volleybalsters gebrand om deze set ook te pakken. Vanaf het begin liep Holyoke achter de feiten aan. Er werden veel serve fouten gemaakt waardoor Holyoke geen druk bij Rivo kon leggen. Het lukte niet meer om de achterstand in te halen. Na een mooie pot, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren, wist Rivo de laatste set te winnen met een stand van 22-25.