Sport & Vrije tijd

Volg team 'Welkom Wierden' tijdens de Roparun van 2019

WIERDEN – Het team Welkom Wierden neemt tijdens komend Pinksterweekend deel aan de Roparun. Op zaterdag 8 juni om 13.12 uur start de eerste loper in Hamburg om op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur aan te komen in Rotterdam. Een groot avontuur, dat uiteindelijk veel geld voor het goede doel moet opleveren.

Met dertig mensen, woonachtig of werkzaam in de gemeente Wierden, vertrekt het team vrijdagmiddag vanaf het gemeentehuis met drie personenbusjes en een kleine vrachtwagen richting Hamburg. Een gezamenlijke maaltijd en een goede nachtrust moeten er voor zorgen dat zij zaterdagmiddag fris aan de start staan, helemaal klaar voor een tocht van ruim 560 kilometer.

 

Feest in Enter

Als het team 350 kilometer heeft afgelegd worden ze warm onthaald in Enter. De eerste teams zullen begin van de avond passeren. Het Wierdense team wordt rond 20.00 uur verwacht. Een speciaal doorkomstteam is al maanden druk met het organiseren van een groot feest om het Wierdense team enthousiast te onthalen en aan te moedigen voor hun laatste 200 kilometer richting Rotterdam. Om 16.00 uur begint het feest op het Dorpsplein in Enter. Vanaf 18.00 uur rijdt er ieder uur een gratis pendelbus vanaf de vijverkant van het gemeentehuis in Wierden naar Enter. De laatste bus terug gaat om 01.00 uur. Lees meer over deze festiviteiten in Enter op de pagina Nieuws Oet Enter in deze krant!

 

Volg het team

Voor persoonlijke verhalen, foto’s en video’s kunt u het beste de facebookpagina ‘Roparun – Team Welkom Wierden’ volgen. Ook houden ze een verslag bij via Instagram: roparun_welkomwierden. Onderweg geeft het team door middel van sms regelmatig hun exacte locatie door aan de organisatie van de Roparun. Dit is te volgen op www.roparun.nl. Daar kan ook nog steeds een donatie worden gedaan voor Team Welkom Wierden.