Sport & Vrije tijd

Training jeugdleden Juventa'12 na korte winterstop opgestart

WIERDEN – Voetbalvereniging Juventa'12 uit Wierden heeft na een korte winterstop de trainingen voor de jeugd weer opgestart. Binnen de richtlijnen van het RIVM worden er weer wekelijks trainingen aan de onder- en bovenbouw gegeven op sportpark 't Lageveld.

Het is nog niet mogelijk om tegen andere voetbalverenigingen te voetballen. Wel is besloten om ook op de zaterdagen eigen voetbalactiviteiten te organiseren. Daarom worden er in het weekend regelmatig onderlinge oefenwedstrijden gepland en is er voor de jongste jeugd (JO8, JO9 en JO10) een trainingscarrousel opgezet, om op die wijze de technische vaardigheden van deze leeftijdscategorie extra te trainen en te stimuleren.

Het bestuur van Juventa'12 vindt het belangrijk dat de jeugd de mogelijkheid krijgt om te blijven sporten, zelfs onder de huidige omstandigheden. “Sporten is belangrijk en is op dit moment één van de weinige uitlaatkleppen dit er nog zijn. Onze jeugd kan op deze wijze lekker hun energie kwijt en worden ze even niet geconfronteerd met alle maatregelen. Daarnaast blijft de conditie op peil en zorgt het voor een (mentale) weerstand die ze goed kunnen gebruiken in deze vervelende tijd”, benadrukt Hank Loeve van Juventa'12.

Ook de allerjongste jeugd van deze vereniging is weer op het veld te vinden. De mini’s trainen op elke woensdagmiddag van 16.30 uur tot 17.30 uur. Daarnaast spelen zij op vrijdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur hun onderlinge wedstrijdjes op het hoofdveld. Voor de mini’s is aan- of afmelden niet noodzakelijk, er geldt een vrije inloop. Ben je tussen de vier en zeven jaar oud en wil je ook graag voetballen maar ben je nog geen lid? Geen probleem, je bent van harte welkom bij de wedstrijdjes en trainingen van de mini’s van Juventa'12 op het Sportpark ’t Lageveld aan de 2e Lageveldsweg in Wierden. De eerste vier weken mag je gratis meevoetballen en -trainen.