Sport & Vrije tijd

SVZW krijgt met WHC een oude bekende op bezoek

WIERDEN – SVZW speelt zaterdag 30 november thuis tegen WHC. Dit is een club die de laatste seizoenen heel vaak de tegenstander voor de Wierdenaren was in competitieverband.

WHC is een club die het de laatste jaren gelijk is gegaan als SVZW. In 2018 promoveerde WHC naar de hoofdklasse B, maar het jaar daarop degradeerde de club ook weer naar de Eerste klasse D. Dat is gelijk aan de weg die SVZW die jaren volgde. Een belangrijk verschil vanuit SVZW oogpunt; de promotie in 2018 was het gevolg van het kampioenschap. 

Ook dit seizoen zijn de doelstellingen van beide clubs weer gelijk; indien mogelijk promoveren naar de hoofdklasse. WHC doet dat dit seizoen onder leiding van trainer Wiljan Mossing Holsteyn, die voor het vierde seizoen werkzaam is bij de club Wezep. Dit is meteen zijn laatste jaar bij WHC, want hij heeft de technische commissie van WHC laten weten aan het einde van het seizoen te vertrekken. De sympathieke Wiljan heeft aangegeven volgend seizoen een sabbatical te nemen om zijn tijd te besteden aan zijn gezin en drukke baan. 

WHC heeft dit seizoen ook weer een prima selectie; nieuw in de selectie zijn onder andere Thijs Dekker, afkomstig van Go Ahead Eagles en Sargon Gouriye, die overkwam van HHC uit Hardenberg. Het zijn spelers die al op een hoog niveau in actie zijn gekomen. In de competitie verloor WHC nog maar één keer, tegen DFS. Alweer een overeenkomst met SVZW, want de enigste nederlaag tot nu toe voor de Wierdenaren was ook tegen DFS.

SVZW is bezig aan een hele mooie serie wedstrijden. Op 12 oktober werd voor het laatst verloren. In Opheusden was DFS met 3-1 duidelijk sterker. Maar daarna werd de draad weer goed opgepakt. Alle wedstrijden werden gewonnen en vaak met veel doelpunten aan SVZW kant. De aanvallers zijn in goede vorm, waarbij opvalt dat er meerdere spelers zijn die weten te scoren. De laatste thuiswedstrijden waren rijk aan doelpunten. In de competitie eerst 6-0 tegen SDV Barneveld en daarna ook nog de 6-2 tegen Hierden.

Op 16 november speelde SVZW (voor de beker) ook op het eigen sportpark tegen hoofdklasser LONGA’30. Ook zij ondervonden de kracht van SVZW, want met een 4-0 nederlaag gingen zij weer terug naar Lichtenvoorde. Al deze goede resultaten wil overigens niet zeggen dat WHC zo aan de kant zal worden gezet. In het verleden was WHC vaak de winnaar in Wierden. Op 7 februari 2015 wist SVZW voor de laatste keer thuis te winnen van WHC. Het wordt dus weer eens tijd voor een overwinning in Wierden. De wedstrijd tegen WHC begint om 14.45 uur. Scheidsrechter is Jan de Vries.

Gerrit Koers