Sport & Vrije tijd

Sportinstuif in sporthal De Zomp helemaal in teken van Sinterklaas

ENTER – Hoe wordt je een echte, behendige zwarte piet? Dat was de insteek van de sportinstuif die afgelopen vrijdag in sporthal De Zomp werd gehouden door het sportbuurtwerkteam van Stichting De Welle. Elke week zorgen de medewerkers er voor dat de sporthal wordt omgetoverd tot een speelparadijs voor de basisschoolkinderen uit Enter.

Afgelopen keer stond alles in het teken van Sinterklaas. “Binnen een uur waren de inschrijvingen vol en dat is een eerste teken voor een succesvolle middag”, vertelt Kayra Rodijk van De Welle. De hele hal was gevuld met allerlei spelonderdelen waar je soms haast acrobatische toeren voor uit moest halen. Net zoals Sinterklaas en zijn pieten konden de kinderen van dak naar dak aan een touw zwaaien, door een schoorsteen kruipen of een schuin dak beklimmen. Diverse oefeningen waar alle kinderen hun sinterklaas- en pieten 'skills' konden oefenen.

“Ontzettend enthousiast kwamen kinderen verkleed als sinterklaas of piet naar binnen om er een gezellige middag van te maken en al hun atletische vaardigheden te verbeteren”, aldus Rodijk. Daarmee benadrukt ze ook het doel van de sportinstuif: kinderen spelenderwijs allerlei sportieve vaardigheden bijbrengen. Elke vrijdag is het volle bak met kinderen in de sporthal. Door de coronaregels is inschrijving verplicht en is er een maximum van vijftig kinderen in de hal. Inschrijven kan op www.sportencultuurwierden.nl. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij Bart Benneker van De Welle (06 – 31 16 50 91 of b.benneker@stichtingdewelle.nl) of bij Kayra Rodijk van De Welle (06 – 34 26 97 10 of k.rodijk@stichtingdewelle.nl).