Sport & Vrije tijd

Sportfysiotherapeut Bas Oostvogel: weer sporten na blessure of operatie

Bas Oostvogel, specialist bij TeamFysiek in Enter.
Bas Oostvogel, specialist bij TeamFysiek in Enter.

ENTER – Specifieke begeleiding bij sport is belangrijk en daar kan een sportfysiotherapeut goed bij ondersteunen. “Of je nu wilt gaan sporten, je bent gaan sporten en je hebt je geblesseerd of je bent geopereerd naar aanleiding van een sportblessure óf je wilt je sportprestaties verbeteren”, laat sportfysiotherapeut Bas Oostvogel van  TeamFysiek weten. “Dit zijn een aantal dingen waar de sportfysiotherapeut je mee kan helpen. En dat allemaal met specifieke begeleiding in de sport die je beoefent.”
De sportfysiotherapeut zorgt er allereerst voor dat alles in kaart gebracht wordt. Daarna worden de doelen opgesteld, waarbij ook het einddoel in de sport wordt benoemd. De behandeling wordt door de sportfysiotherapeut geregisseerd. “Soms zijn namelijk ook andere behandelingen noodzakelijk zoals bijvoorbeeld een behandeling door een manueeltherapeut, dry needling, echografie of shockwave-therapie.”

Verder wordt er ook veel gebruik gemaakt van oefentherapie. “Hiervoor hebben we bij TeamFysiek de beschikking over een grote oefenzaal en het vliegwiel-systeem. Door middel van dit systeem kunnen we het herstel en de verbetering goed in de gaten houden en precies zeggen wanneer je klaar bent voor een volgende stap in het behandeltraject.”

Interesse of meer informatie? Neem contact op met TeamFysiek, kijk voor alle gegevens op www.teamfysiek.nl.