Sport & Vrije tijd

Speciaal parcours rond Stouwevijver: houdt conditie op peil met hardlopen

WIERDEN – Iedereen heeft er mee te maken dat alle activiteiten, waarbij mensen samen komen, zijn opgeschort. Daarmee hopen we de verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Speciaal voor de mensen die sporten, van jong tot oud, is er in Wierden een mogelijkheid om de conditie op peil te houden, terwijl de trainingen binnen de verenigingen stilliggen. Dat kan middels hardlooptraining. Hardlopen is de basis van alle sporten en het mooie ervan is, dat je het kunt doen vanaf je eigen huisdeur.

Voldoende gezonde beweging bevordert bovendien de gezondheid en de weerstand en verlaagt daardoor de kans op het oplopen van vervelende ziektes.

Gerard Vloedbeld, gediplomeerd hardlooptrainer duidt: “Wie zijn of haar conditie op peil wil houden op een recreatief niveau, kan het beste drie keer per week de hardloopschoenen aantrekken en erop uit gaan. Wedstrijdsporters kunnen dat een tot drie keer vaker doen. Daarbij is het erg handig dat de Loopgroep Wierden, in samenwerking met de Regio Twente en de gemeente Wierden, een speciaal hardloopparcours heeft ontwikkeld. Het is een prachtig alternatief dat al jaren klaar ligt als 'sportaccommodatie in de openbare ruimte'.”

Dat parcours is te vinden langs de Aadorpseweg in Wierden, ten noorden van de spoorlijn tussen Almelo en Wierden, bij de Stouwevijver. “Rondom die vijver ligt een voetpad dat exact achthonderd meter lang is. Het rondje om de kleine vijver is iets meer dan vierhonderd meter. Elke honderd meter is gemarkeerd. Het traject is volledig verkeersvrij en is daardoor zeer geschikt voor zowel wandel- als hardlooptesten en duur- en intervaltraining. Ter hoogte van het bruggetje, aan de kant van de Aadorpseweg, staat een informatiebord waarop voorbeelden van trainingen staan beschreven. Hopelijk kunnen we zo, wanneer de sluiting van de sportverenigingen voorbij is, de eigen sport weer oppakken zonder al te veel achterstand in de lichamelijke conditie.”