Sport & Vrije tijd

Scouts uit Boskoop genieten tijdens hitte van flyboarden op Het Lageveld

WIERDEN – Wierden en omgeving zuchtte vorige week net als de rest van Nederland en Europa onder de extreem tropische omstandigheden. Het kwik steeg op verschillende plekken zelfs ruim boven de veertig graden. De winkelstraten in Wierden en Enter waren nagenoeg uitgestorven, maar horecapersoneel draaide tot ver in de avond overuren.

Verkoeling werd gezocht op recreatiepark het Lageveld in Wierden, al was het daar naar omstandigheden relatief rustig. Zonaanbidders waren deze keer in de minderheid; de zonneweides waren zo goed als uitgestorven en families en vriendengroepen zochten massaal de schaduw onder de bomengroepen op. Slechts een enkeling waagde zich af en toe in het water om wat af te koelen en daarna gauw terug te keren in de schaduw.

Op vrijdagmiddag waren er een paar fanatiekelingen die de trucjes van flyboarding onder de knie wilden krijgen; althans een poging waagden. “Het is pittig, je moet eerst het gevoel hebben zodat je stabiel blijft, pas daarna kun je proberen om wat sierlijke bewegingen in de lucht te maken”, verduidelijkt Robert Eleveld van het E-Flyboarding Experience Center op het Lageveld. Samen met zijn collega regelt hij de aansturing van de krachtige waterstraal, waarmee de hoogte van het flyboarden wordt bepaald. “Je kunt tot zo'n twaalf meter boven het waterniveau, maar bij starters beginnen we maar eerst met een meter of twee. Gaat het goed, dan bouwen we het rustig op.”

Een kleine groep rowans – de oudste jeugdleden – van Scouting Mr. Van Daalgroep uit het Zuid-Hollandse Boskoop hadden deze wateractiviteit uitgekozen om hun kamp af te sluiten. “We zijn op de fiets naar Gorssel gereden om daar ons jubileumkamp te vieren”, vertelt rowan-begeleidster Anouk van Wetten enthousiast. “Daar zijn we met de hele groep om ons 85-jarig bestaan te vieren. Met onze rowans zijn we vandaag naar Wierden gekomen om te flyboarden en daarmee ons kamp spectaculair af te sluiten. Sommigen vinden het wat spannend, maar het is een uitdaging als je eenmaal boven het water in de lucht vliegt!”