Sport & Vrije tijd

Runnersworld Twente en WayPoint in Notter: hardlopers ook op afspraak van harte welkom

NOTTER - Sporten in een groep en op de sportparken is vanwege het heersende coronavirus tijdelijk niet mogelijk. Om toch actief en fit te blijven is beweging noodzakelijk en dat kan individueel heel makkelijk middels hardlopen. Om een zetje in de goede richting te geven biedt Runnersworld Twente/Waypoint aan de Rijssensestraat in Notter, pal op de gemeentegrens van Wierden en Rijssen, diverse mogelijkheden. “Kom gerust langs in de winkel. Het is ook mogelijk om een winkelafspraak of afspraak voor loopanalyse te maken, dat kan online via www.runnersworldtwente.nl. Dan ben je verzekerd van snelle hulp en hoef je niet te lang in de winkel te verblijven”, vertelt winkeleigenaar Eric Havinga van Runnersworld Twente/Waypoint.

“Hardlopen is één van de gemakkelijkste manieren om in training te blijven op het moment dat sporten in groepsverband en op sportlocaties niet meer mogelijk. Laat ons jou helpen om verantwoord te starten met hardlopen!”, duidt Eric. “Wanneer er ruime afstand in acht wordt genomen – dus het liefst alleen hardlopen – is de kans op een besmetting nihil en is hardlopen juist nu een fantastische manier om in conditie te blijven voor mensen die normaal naar hun sportclub gingen trainen.”

Navigatiespecialist WayPoint bestaat dit jaar twintig jaar en heeft zich onlangs verbreed met de vestiging van hardloopspeciaalzaak Runnersworld Twente. Terwijl veel specialistische winkels uit het straatbeeld verdwijnen heeft WayPoint inmiddels zeven vestigingen door heel Nederland. Het openen van een hardloopspeciaalzaak zoals Runnersworld was een logische vervolgstap. “Runnersworld staat voor een gedegen advies en goede ondersteuning ook na aanschaf van de producten. Net als het advies voor een navigatiesysteem of sporthorloge is het aanmeten van een paar hardloopschoenen iets waar kennis en ervaring bij komt kijken om het juiste paar te adviseren bij iedere loper. Daarnaast merken we dat hardlopen in de huidige maatschappij steeds populairder wordt. Om op prestatie of met een bepaald doel te lopen, is het van belang dat je je resultaten meet en monitort. Wij als specialist in navigatietoestellen en sporthorloges kunnen prima in deze behoefte voorzien”, verduidelijkt Eric.

Drie jaar geleden is Runnersworld  begonnen  met  het  werken  op  afspraak:  via  de site  kan  een

afspraak van 45 minuten in de winkel gemaakt worden. Hierdoor is de wachttijd in de winkel tot een minimum beperkt en dat is zeker in deze coronatijd ideaal. Hardlopen  is  dan  ook  de  beste  manier  om  even  weg  te  zijn  van  het  thuiswerken  en  je gezondheid  op  peil  te  houden.  Maar  je  wilt  dan  natuurlijk  geen  blessure  oplopen.  Gelukkig komen  veel  van  deze  nieuwe  lopers  naar  de  specialist  om  hun  doel  te  bespreken  en  voor persoonlijk aangemeten hardloopschoenen.

Runnersworld is met zeventien winkels in Nederland de grootste keten op gebied van hardloopspeciaalzaken. Het bieden van een loopanalyse is een van de belangrijkste mogelijkheden die Runnersworld biedt. Starten met hardlopen is leuk en goed, maar volhouden is nog beter. “We filmen je bij het lopen en bespreken wat er goed en fout gaat. We geven je adviezen over de juiste hardloopstijl en de perfecte schoenen. Neem ook je oude schoenen mee. Daar kunnen we namelijk veel uit aflezen. Dankzij zo’n loopanalyse loop je straks vrolijk verder waar anderen met pijn en ongemak toch nog afhaken. Ook voor gevorderde lopers is een loopanalyse een belangrijk moment voordat je verder gaat op nieuwe schoenen”, aldus Eric.

De winkel in Notter heeft een kleine metamorfose ondergaan om de hardlopende klant op professionele wijze te kunnen ondersteunen. De winkel heeft nu haar eigen hardloopstore in de bestaande WayPoint vestiging. De Twentse vestiging in Notter is de enige Runnersworld vestiging in Overijssel.