Sport & Vrije tijd

Roy Agten volgt Joram Hendriks en wordt assistent-trainer bij SVZW

WIERDEN – Voetbalvereniging SVZW heeft voor aankomend seizoen een nieuwe assistent-trainer gevonden. De 47-jarige Roy Agten komt over van SVI uit Zwolle en komt in Wierden de technische staf van hoofdtrainer Joram Hendriks – eveneens uit het Zwolse nest afkomstig – versterken.

Agten is een rasechte Tukker, want geboren en getogen in Losser. Toch woont hij al enige tijd met vrouw en kinderen in Zwolle. In het dagelijks leven is de assistent-trainer leerkracht in het voortgezet onderwijs. In Zwolle heeft hij zijn voetbalhobby opgepakt bij SVI. “Daar ben ik eigenlijk vanaf het begin al als jeugdtrainer actief geweest. Vervolgens werd ik door de aankomende hoofdtrainer van SVZW, Joram Hendriks, gevraagd om bij SVI als assistent-trainer aan de slag te gaan. Mijn eerste kennismaking met SVZW was toen we in de competitie met SVI  tegen SVZW moesten spelen. Dat was toen in Zwolle en eindigde in 1-1. Vervolgens werd ik een tijdje geleden gebeld door Joram Hendriks met de vraag of ik assistent-trainer bij SVZW zou willen worden. Vanaf dit punt is het allemaal heel erg snel gegaan.”

De nieuwe assistent-trainer verwacht dat hij in Wierden snel z'n draai zal vinden. “Ik had direct een warm gevoel bij de club. Ik ben zelf een gevoelsmens en heb mijn gevoel gevolgd.  Ik was eerlijk gezegd tot voor kort nog nooit bij SVZW geweest, een tijdje geleden heb ik er een kennismakingsgesprek gehad en dit voelde gelijk goed. Toen we aan kwamen rijden bij SVZW, zagen we de verlichting branden op het hoofdveld en toen we rondliepen op het sportpark, was ik wel onder de indruk, top.”

Agten gaat zich volop inzetten om het maximale uit het team te halen. “Samen en met volle inzet met het team, de staf en de vereniging wil ik aan de slag gaan. Samen kun je iets bereiken, een team dat voor elkaar door het vuur wil gaan en dan komen de resultaten ook. Lekker fris voetballen, wat start met 110 procent inzet en elkaar steunen door dik en dun!”