Sport & Vrije tijd

Rolf ter Keurs pakt prijzen zwemkampioenschappen

 WIERDEN/EINDHOVEN – Rolf ter Keurs uit Wierden heeft goede prestaties geleverd op de Nationale Junioren- en Jeugdkampioenschappen Zwemmen in Eindhoven. Hij nam drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille mee naar huis.

Het zwemweekend startte vrijdag al goed met een bronzen medaille op de tweehonderd meter vrij. Laat in de middag pakte hij ook nog eens goud op de honderd meter rugcrawl. Kort daarna moest er nog een tweehonderd meter wissel gezwommen worden. Daar eindigde Rolf op de tiende plek van Nederland.

De vrijdag leverde mooie successen op voor Rolf, maar in zijn hoofd was hij al bezig met de zaterdag. Dan stond namelijk de vijftig meter vrij op het programma en in die categorie is heel veel concurrentie. Rolf startte met de vlinder, niet bepaald de meest favoriete slag. Hij eindigde dan ook als elfde. De tijd tot de volgende race, vijftig meter vrij, was maar kort. Het doel dat Rolf zichzelf gesteld had was onder de 26 seconden te zwemmen. Zijn inschrijftijd stond op 0.26.06, net iets erboven. In een spannende strijd werd goud veroverd in 0.25.76 seconden!

Op zondag mocht de Wierdenaar ook weer op het blok verschijnen. Op de schoolslag kon hij geen potten breken, maar op de honderd meter vrij wel: goud in een tijd van 0.55.88. Voor het eerst en ook als als enige veertienjarige werd er op deze afstand onder de 56 seconden gezwommen. En alsof dat nog niet genoeg was, Rolf had ook nog genoeg energie over voor een goede tweehonderd meter rugcrawl. Daar pakte hij zilver, als bekroning van een super weekend.