Sport & Vrije tijd

Raduga start met sport freerunning voor jeugd

Yvonne Neep- Wolters en Jan Mulder
Yvonne Neep- Wolters en Jan Mulder

ENTER – Sportvereniging Raduga Enter start met de sportdiscipline freerunning in Enter. “Deze unieke vorm van bewegen past precies bij onze vereniging”, aldus sportdocent Jan Mulder. Raduga wil activiteiten aanbieden voor de Enterse jeugd waar daadwerkelijk vraag naar is. “En er is blijkbaar veel vraag naar deze tak van sport in Enter”, duidt Mulder.

Tijdens deze lessen gaat het er niet om hoe technisch goed je een sprong, salto of draai maakt. “Nee, het doel is om het trucje te beheersen en hoe... dat maakt niet uit. Hierdoor is deze sport goed te beoefenen voor een ieder die wil bewegen; ieder op zijn eigen niveau. De sporters worden uitgedaagd om kunnen zo soms over hun grens heen te gaan. Iets doen waarvan ze eigenlijk denken of dachten dat ze het nooit zouden durven.”

De les is op de donderdagmiddag in sporthal de Zomp te Enter. De eerste les is deze week, op donderdag 29 augustus om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Freerunning is voor alle leeftijden. Er is bewust voor gekozen om anderhalf uur te gaan sporten, zodat iedereen de tijd krijgt om zijn kunsten te trainen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Jan Mulder, telefoon 06 – 13 20 21 02. Van de sporters wordt er verwacht dat ze gemakkelijk zittende sportkleding en binnensportschoenen dragen (dus ook niet op blote voeten).