Sport & Vrije tijd

Pony zestal van Eschruiters Wierden gekroond tot Nederlands Kampioen

WIERDEN – Het zestal van ponyclub De Eschruiters uit Wierden is op 24 augustus in Ermelo gekroond tot Nederlands Kampioen. Annemijn Wolters met Zidane, Marell Blikman met Joy, Maud van der Kolk met Mickey, Imke Tempelman met Bisous, Anke Maassen van den Brink met Iby, Florien Opdam met Pelgrim en Mette Vos met Nevil hebben daarmee een bijzondere prestatie neergezet, want het is voor het eerst in de rijke geschiedenis van de Eschruiters dat een pony zetal Nederlands Kampioen is geworden.
In de kantine van manege De Vossenbos hangt een foto van een paarden achttal dat kampioen is geworden in 1979. Na veertig jaar kan het stokje eindelijk doorgegeven worden. In december vorig jaar startte een viertal met trainen voor de indoorkampioenschappen, toen deze niet doorgingen werden er twee ruiters aan dit team toegevoegd en was het huidige zestal compleet. Onder leiding van commandante Jolanda Wolters werd er bijna wekelijks fanatiek getraind met als doel Overijssels kampioen te worden.

Toen deze titel binnen was, werd het volgende doel gesteld: bij de eerste drie eindigen op de NK te Ermelo. En met een prachtige score van 70.750 procent werd dit doel ruimschoots gehaald en werd het 6-tal kampioen van Nederland. Volgens Jolanda Wolters reden 'haar meiden' voor wat ze waard waren en is ze vooral trots op het team vanwege hun instelling. “Het is een echt team, ze helpen elkaar, nemen elkaar niets kwalijk als er fouten gemaakt worden maar lossen het in het rijden op.  Bovendien hebben ze het heel gezellig samen. En alleen dat is natuurlijk al goud waard!”