Sport & Vrije tijd

Moeizame driepunter voor Enter Vooruit tegen V.S.C.O.

ENTER – Toen zaterdagmiddag 12 oktober het eerste deel van de negentig minuten voorbij was bij het duel tussen Enter Vooruit en het bezoekende V.S.C.O. uit Oosterwolde, dacht men in het zwart-witte kamp dat de druiven al geplukt waren. Enter Vooruit had drie kwartier lang geheerst, stond met 3-1 in bonus en dat had met wat méér precisie ook zonder mankeren al een handvol Enterse treffers kunnen zijn. Maar de equipe van coach Peter Schulte bracht na rust hoegenaamd niets zinnigs meer op de mat en kon na een slopende onderneming uiteindelijk toch nog opgelucht ademhalen: 3-2.

Enter Vooruit voetbalde ook in dat eerste uur vlot en onbevangen, creëerde zich genoeg mogelijkheden om in die fase al een beslissende bres te slaan, maar bleef halverwege op drie rake inzetten staan. Het duo Henri Knol (tweemaal) en Kevin Peppels (één rake kopbal) zorgde voor veel miserie in de geel-zwarte rangen en wanneer er bij de voorwaartsen ietwat secuurder met de mogelijkheden was omgesprongen, had die tweede helft een formaliteit kunnen zijn. Achterin gaf Enter Vooruit niet of nauwelijks iets weg, behoudens een wel erg gul presentje toen bij een onschuldige voorzet vanaf rechts, een geelhemd oliedom in z’n rug werd geduwd en referee Semih Kiremit uit Almelo de knikker terecht op de witte stip legde, elf meter voor de neus van goalie Teun Nijhof. Aanvoerder Rick Pul zette zich achter het kanon en kegelde het speeltuig meedogenloos binnen.

In de kleedlokalen zullen ongetwijfeld goede (of betere) bedoelingen zijn uitgesproken tijdens het schaftkwartier, maar die wijze woorden had de ploeg van V.S.C.O.-trainer Bulent Akar beter in de oren geknoopt dan het Enterse genootschap. Er was na de hervatting bij de formatie uit Oosterwolde méér wilskracht en agressie te ontdekken dan bij de opponent uit het klompendorp. Er leek zich een bepaalde matheid meester te hebben gemaakt van de manschappen van Schulte en bij de gasten kwam het geloof in betere tijden met de minuut méér terug.

Toen Henri Knol óók nog eens een pingel gestopt zag worden door Ten Klooster en Rick Pul op eminente wijze een vrije trap achter Teun Nijhof had geknald, werd het jandorie óók nog een moeizame expeditie voor zwart en wit. Gans Oosterwolde voelde dat er in Enter nog een punt te rapen was, maar ondanks dat de bezoekers steeds meer aandelen kregen in het hele gebeuren, hield de echte dadendrang op bij de lijn van 'de zestien'. Wel dreiging, maar tot mooie kansen of groot onheil voor het Enterse kot kwam het niet voor de gasten. Rick Pul pegelde nog een vrije schop op de vuisten van Nijhof, maar verder liet Enter Vooruit het niet aanbranden.