Sport & Vrije tijd

Leerlingen van Zone.college in Almelo verleggen grenzen tijdens Obstakelrun

ALMELO – Na bijna anderhalf jaar zonder fysieke schoolactiviteiten werd op dinsdag 6 juli weer een actief evenement georganiseerd rond het schoolgebouw van het Zone.college in Almelo. De sectie sport en bewegen van de school organiseerde een stoere obstakelrun voor de leerlingen.

De run was zo’n anderhalve kilometer lang, bevatte zestien obstakels en was uitgezet op het schoolterrein. Alle obstakels hadden te maken met klimmen, klauteren, zand en/of water. Leerlingen van het eerste tot en met het derde leerjaar van het vmbo en eerste- en tweedejaars leerlingen van Het Groene Lyceum deden mee. Ook een aantal sportieve vierdejaars vmbo-leerlingen en docenten durfden een nat pak te halen.

Leerlingen moesten zichzelf uitdagen en grenzen verleggen. In hun eigen tempo hebben ze allemaal minimaal twee rondes volbracht. Het doel van de run was niet de snelheid, maar het voltooien van de run. Na de lockdown periodes en het online thuiswerken, was dit al een flinke uitdaging, maar er zijn zeker heel wat grenzen verlegd.

Het Zone.college houdt van uitdagingen voor de leerlingen, zowel op sportief gebied als op andere vlakken op school en in het leven. Het motto van de school is dan ook: ‘Haal je beste binnenste buiten’. Dit paste mooi bij deze obstakelrun.