Sport & Vrije tijd

'Level Up'-groep neemt deel aan First Lego League

Leerlingen van Het Laar verdiepen zich in robotica

WIERDEN – De 'Level Up'-groep van basisschool Het Laar in Wierden neemt ook dit jaar weer met twee teams deel aan de First Lego League. Begin deze maand was de kickoff door Mart, student van Saxion Enschede. De ongeveer vijftien leerlingen uit de groepen zeven en acht luisterden aandachtig naar de tips en tricks die ze kregen op het gebied van programmeren, de mogelijkheden en functies van de Lego-robot en de plaatsing van sensoren.

Het thema van dit seizoen is 'Cargo Connect'. Transport brengt de wereld vooruit, het beïnvloedt economieën, overbrugt culturen en verbindt iedereen wereldwijd met elkaar. Dit seizoen zullen deelnemers hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om de wereld van transport te ontdekken. Hoe wordt vracht vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming.

Naarmate nieuwe uitdagingen opduiken die de wereldwijde transportsystemen ontregelen en de behoefte aan innovatieve, duurzamere oplossingen toeneemt, worden de leerlingen van vandaag de drijvende kracht achter de doorbraken van morgen. De uitdaging van dit seizoen inspireert de leerlingen om innovatieve oplossingen te creëren door middel van robotica.

De teams van Het Laar gaan de komende maanden aan de slag om een zo innovatieve robot te ontwikkelen, die over een bepaald parcours zonder problemen en binnen een bepaalde tijd materialen kan afleveren. De finale is op 4 februari in Zwolle.