Sport & Vrije tijd

Leer veilig leren skaten en skeeleren op de baan bij de Wierdense IJsclub

WIERDEN – Na weken lang zelfstandig sporten mochten de jeugdleden van de Wierdense ijsclub eindelijk weer trainen op de skeelerbaan op sportpark ’t Lageveld in Wierden. “Dat vonden ze erg fijn”, aldus Rolien Schepers van WIJC. “Dat komt omdat het asfalt van de baan mooi glad is en je geen rekening hoeft te houden met ander verkeer, zoals auto’s en fietsers.”

De afgelopen weken hebben heel veel mensen het skeeleren of skaten ontdekt. Je ziet overal in het land mensen skaten over de fietspaden, alleen of samen met een vriend of vriendin. “In veel gevallen ziet het er nog wat onzeker uit, met name in de buurt van een kruising, wanneer er over een stoep of klinkers gereden wordt of wanneer er ander verkeer in de buurt komt. Bij de Wierdense ijsclub leer je van gediplomeerde trainers veilig skaten en leer je met al deze situaties omgaan.”

Jeugd en volwassenen kunnen zich aanmelden voor gratis proeflessen op jeugd@wierdense-ijsclub.nl. Iedereen is welkom, maar vanwege de corona protocollen moet je je wel aanmelden. Trainingen zijn voorlopig op maandag en vrijdag voor kinderen tot en met twaalf jaar van 18.00 uur tot 19.00 uur en iedereen vanaf dertien jaar van 19.30 uur tot 20.30 uur. “Heb je zelf nog geen materiaal, dan kun je dat lenen. Wij hebben voor vrijwel alle maten materiaal op voorraad.” Neem voor overige vragen gerust contact op via jeugd@wierdense-ijsclub.nl