Sport & Vrije tijd

Laatste thuiswedstrijd SVZW van 2019 tegen DOS Kampen

Selectie DOS Kampen.
Selectie DOS Kampen.

WIERDEN – SVZW speelt voor de winterstop van dit seizoen aankomende zaterdag, 14 december, de laatste speelronde thuis tegen DOS Kampen, een heel bekende naam in het amateur voetbal. Deze club kwam jaren lang uit op het hoogste zaterdagvoetbal niveau. In 2015 degradeerde de Kampernaren echter naar de Tweede klasse, maar afgelopen seizoen kon men in Kampen een groot feest vieren: het kampioenschap in de Tweede klasse H.

En zo zijn er dit seizoen drie clubs uit Kampen actief in de Eerste klasse: Go Ahead, KHC en DOS. Van deze clubs staat DOS het hoogst op de ranglijst. Met zestien punten uit tien wedstrijden staan de heren op een keurige zevende plek en dat is ook het doel van DOS Kampen: klasse behoud.

De selectie staat dit seizoen onder leiding van trainer Marcel Post, zijn derde jaar bij de club. Dit seizoen moet hij de klus alleen klaren, want de vorige twee jaren was hij met Edwin Kwakkel samen verantwoordelijk. Zijn assistent in dit seizoen is trouwens Edwin Starke, een man die alles speler ook al vaak tegen SVZW heeft gespeeld. DOS Kampen komt goed voor de dag dit seizoen en zal zeker in staat zijn om het SVZW lastig te maken.

In de vorige thuiswedstrijd, op 30 november, liep SVZW tegen de eerste thuis nederlaag aan. WHC was met 2-3 de baas in Wierden. Vooral in de eerste helft haalde SVZW toen niet het niveau van de weken daarvoor. En dat niveau is in de Eerste klasse wel nodig, vooral tegen een sterke tegenstander als WHC. De concurrentie profiteerde meteen van de nederlaag, want DFS nam de eerste plaats over van SVZW en Bennekom kwam ook dichterbij.

Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan zou het mooi zijn dat deze laatste thuiswedstrijd winnend zou worden afgesloten. SVZW gaat wel een drukke week tegemoet want op woensdag 11 december staat in Haaksbergen de bekerwedstrijd tegen HSC’21 2 op het programma. Die wedstrijd begint om 19.30 uur. En als afsluiting van deze week is op zaterdag 14 december de wedstrijd tegen DOS Kampen. In deze wedstrijd zal de verdediging vooral op Twan Knul moeten letten, want hij is de topscoorder van DOS. Als SVZW goed en geconcentreerd speelt, zijn er zeker goede kansen om deze wedstrijd te winnen. Zoals gebruikelijk is de aftrap van de wedstrijd om 14.45 uur.  Bert Agricola is aangewezen als scheidsrechter voor deze wedstrijd.

Gerrit Koers