Sport & Vrije tijd

Klootschiettoernooi Wierden record deelnemende teams

WIERDEN – Het klootschiettoernooi  dat de Klootschietvereniging Wierden op 13 juli organiseerde mag de boeken in als geslaagd dankzij een record aantal van 26 deelnemende teams uit Overijssel, Drenthe en Gelderland. Het wisselvallige weer – een beetje regen en soms een zonnetje – strooide geen roet in het eten; een goede temperatuur om te sporten was naar tevredenheid van alle deelnemers.

Om 9.15 uur stroomden de eerste deelnemers de kantine van Juventa’12 op sportpark Het Lageveld binnen en konden genieten van een kop koffie of thee, waarna om tien uur de eerste drie teams met volle moed aan de wedstrijd begonnen. Het parcours was wederom uitgezet in het buitengebied van Wierden en Hoge Hexel en liep over wegen en fietspaden en zelfs bospaden.

Halverwege het parcours werd de wedstrijd stilgelegd voor een ruime pauze om  in een zonnetje of een paar spatten regen te genieten van een drankje en een broodje met een hamburger of een gebraden worst, die ter plaatse werden gebraden.

Daarna werd de wedstrijd voortgezet en schoten de kloten met hoge snelheid over de wegen en paden. De kloten vlogen natuurlijk geregeld in een sloot en tussen de doorns van de bramenstruiken. Op het eindpunt, in de kantine van Juventa’12, werden de uitslagen bekend gemaakt. De voorzitter roemde de deelnemers voor hun sportieve en onaflatende inzet en maakte de uitslagen bekend, reikte de prijzen uit.

Heren klasse tien kilometer:

 1. K.V. Vooruitzicht Oldenzaal met 85 schoten en 76 meter.
 2. Vergaande Glory Drenthe met 87 schoten en 104  meter.
 3. K.V. Stuifzand Stuifzand met 90 schoten en  85 meter.

Mix klasse tien kilometer:

 1. 1.     K.V.  ’t Meugien Meppel met 102 schoten en 32 meter.
 2. 2.     K.V. EDKV Fort Fort met 117 schoten en 13 meter.

Heren klasse zeven kilometer:

 1. K.S.V. Manderveen Manderveen met 75 schoten en 26 meter.
 2. K.V. Borculoseweg Neede met 84 schoten en 26 meter.
 3. K.V. ‘t Meugien Meppel met 95 schoten en 18 meter.

Mix klasse zeven kilometer:

 1. K.V. Koekang Koekange met 75 schoten en 54  meter.
 2. K.V. Fluitenberg Fluitenberg met 79 schoten en 8 meter.
 3. K.V. ‘t Meugien Meppel met 80 schoten en 65 meter.