Sport & Vrije tijd

Junioren van GV Wierden niet naar Nederlandse Kampioenschappen

WIERDEN/SPIJKENISSE – De springsters van GV Wierden hebben meegedaan aan de Overijsselse Kampioenschappen. Ze lieten de kans niet aan zich voorbij gaan om op de B-lijn (het op één na hoogste niveau groepsspringen) uit te komen. De wedstrijd was niet vlakbij de deur, maar helemaal in Spijkenisse. Het team kwam uit op twee onderdelen, namelijk het onderdeel mini-trampoline en het onderdeel mini-trampoline pegasus. In de week voorafgaand was het nog onzeker of de groep wel kon meedoen, in verband met de vele blessures. Met een voorbereiding die niet helemaal vlekkeloos verliep, hebben de dames laten zien wat ze waard zijn. Er werd maar liefst twee keer brons gehaald.

Op mini-trampoline moesten een aantal vallen worden geïncasseerd, maar was het springen verder mooi afgemaakt en werd er zelfs een dubbele salto gesprongen! Op het mini-trampoline pegasus werd na het inspringen geconstateerd dat de hoogte niet juist was van het springtoestel. De meiden moesten dus, zonder goed ingesprongen te hebben, hun acht sprongen laten zien. Dit hebben zij gedaan met hoge sprongen en stabiele landingen. Helaas was dit ook niet genoeg voor doorstroming naar het NK.

Toch kijken de springsters en trainsters terug op een mooie en vooral gezellige dag. De junioren hebben nieuwe sprongen gesprongen, de teamspirit was er op en top en ze hebben genoten van het mooie springen van andere teams. GV Wierden zal zich nu gaan klaarmaken voor de plaatsingswedstrijden van het NK C-lijn.