Sport & Vrije tijd

Jongerenwerkers trekken nu samen op; aftrap tijdens Koningsdag op Lageveld

WIERDEN – Koningsdag is vanwege de coronamaatregelen ook dit jaar klein gevierd, maar dankzij innige samenwerking tussen de jongerenwerkers uit de regio was er op recreatiepark Het Lageveld in Wierden wél voor de jeugd en jongeren wat gezelligheid te vinden. Ook het weer werkte mee, want ondanks de stevige frisse wind, was er een strakblauwe hemel met een stralend zonnetje.

De jongerenwerkers van De Welle, ZorgSaam Twenterand en Avedan blikken tevreden terug op de dag. “We merken dat de spellen voornamelijk kinderen aantrekken, al dan niet met hun ouders; de jongeren zie je verderop in groepjes bij elkaar, maar ze komen wel even hier bij ons aan. Dan heb je toch je doel bereikt?”, aldus jongerenwerkster Diana Huurnink van Avedan.

De gepimpte bus van De Welle is ook dit jaar weer de eyecatcher bij dergelijke activiteiten. Vorige week dinsdag stond hij dan ook prominent op de zonneweide bij de waterplas. Rondom waren spellen klaargelegd waar bezoekers zich aan konden wagen: vier op een rij, mikado, kubb en ga zo maar door.

Jongerenwerkster Stefanie Slot van de Welle ziet deze Koningsdag als een soort aftrap voor meer dit jaar. “We willen vooral voor de jeugd en jongeren klaar staan en daarom organiseren we ook dit jaar van dit soort evenementen, nu samen met de drie andere organisaties uit de regio.” Een logische stap als je bedenkt dat ook jongeren uit bijvoorbeeld Vriezenveen en Almelo naar het Lageveld komen. Bovendien zorgt de samenwerking ook financieel voor meer armslag.

Slot vervolgt: “Binnenkort pakken we groot uit met een enorme wipe-outbaan. Het doel is natuurlijk om jongeren te vermaken, maar we gaan onderhand ook gesprekken aan. Zo willen we ze ook bewust maken dat ze bijvoorbeeld het Lageveld zelf netjes horen te houden; dus geen rondslingerend glaswerk of andere rommel.”