Sport & Vrije tijd

Jonge schaatsers van WIJC scoren persoonlijke records in Deventer

WIERDEN/DEVENTER – Voor de schaatspupillen D, E en F zijn zaterdag 29 februari in Deventer de oostelijke baankampioenschappen gehouden voor wie in Deventer, Enschede, Dronten of Nijmegen traint. De temperatuur was prettig voor de rijders, het ijs was goed en de wind stond gunstig, zodat de kinderen daar geen hinder van hadden.

Van de Wierdense ijs club WIJC deden drie pupillen mee. Alle deelnemers moesten honderd en driehonderd meter rijden. Lynn Schepers, pupil F, maakte door de spanning eerst een valse start op de honderd meter, maar met de tweede poging was ze goed weg. Onderweg struikelde ze nog een keer, maar bleef overeind en schaatste net geen persoonlijk record. Het werd de vierde tijd. Adriana Koetsier, pupil E, schaatst pas een maand en voor haar was dit de tweede wedstrijd. Kort na de start gleed ze uit en viel. Ze stond snel weer op en schaatste daarna goed door. Karolina Horakova, ook pupil E, reed een hele goede honderd meter. Met een persoonlijk record van bijna een halve seconde had ze de tweede tijd.

Toen iedereen op de honderd meter geweest was, werd de baan weer gedweild, waarna de driehonderd meter verreden werd. Lynn moest al direct starten. De eerste honderd meter ging erg goed. In de bocht ging ze al goed overstappen, iets wat maar heel weinig F pupillen kunnen, maar toen ze merkte dat ze snelheid verloor richting het eind van de bocht, zette ze weer even flink aan. Ze reed de laatste honderd meter tot de finish weer op volle snelheid. Het werd met 45.70s de vijfde tijd, maar Lynn eindigde daarmee net naast het podium als vierde.  Adriana’s start ging deze keer ook goed, waarna ze flink op snelheid kwam. Zonder enige twijfel stapte ze ook direct in de bocht over, maar moest nog wel geregeld een tussenstapje maken. De laatste honderd meter ging ook goed en met 44.73s was ze een seconde sneller dan Lynn. Karolina reed een geweldige rit. Na een hele snelle start ging ze over naar een krachtige afzet waarbij ze haar hele beenlengte gebruikte. Het leverde met 35.59s een persoonlijk record op. Ze schaatste bijna een seconde van haar vorige persoonlijk record af. Het bracht haar naar de eerste plaats, waarmee ze dus oostelijke baankampioen dames pupillen E is geworden.

Lijkt het jou ook leuk om te schaatsen? Kom vrijblijvend mee trainen de komende weken. Geef je op voor gratis proeflessen voor zowel jeugd als volwassenen bij  jeugd@wierdense-ijsclub.nl