Sport & Vrije tijd

Jeugd van Juventa’12 laat zich niet kisten door maatregelen

WIERDEN – Hoewel door de opgelegde coronaregels van de overheid al geruime tijd niet meer in competitieverband kan worden gevoetbald, zitten de spelers van Juventa’12 uit Wierden niet stil. Naast de normale trainingen zijn de afgelopen tijd voor de jeugd vanaf de JO13 teams regelmatig interne oefenwedstrijden georganiseerd, waarbij meer dan eens de teams aardig door elkaar gehusseld werden.

Daarnaast is er voor de jongste jeugd, in de JO8 tot en met JO12 leeftijdscategorie, eind oktober en begin november de 'Corona Cup' georganiseerd. Dit is een toernooivorm, waarbij de spelers in de eigen leeftijdscategorie gemixt worden en vervolgens in een periode van drie weken – in teams met verschillende samenstellingen – onderlinge wedstrijden gespeeld worden. Tijdens deze drie weken waren er op individueel niveau punten te verdienen, die aan het eind van deze periode per leeftijdscategorie een winnaar opleverde.

Maar ook na deze 'Corona Cup' staan de voetballers van Juventa'12 niet stil. De afgelopen weken is er op zaterdag door de JO8, JO9 en JO10 in toernooivorm gevoetbald. En dit keer speelden de voetballers wel met hun eigen team tegen de andere teams van Juventa’12 in hun leeftijdscategorie.  Elke zaterdag wordt daarbij het accent gelegd op een bepaald onderdeel van het voetballen, dus niet allen leuk maar zeker ook zeer leerzaam.

Ten slotte ontvingen de mini’s en de JO8, JO9 en JO10 op woensdag 2 december hoog bezoek: drie pieten die namens Sinterklaas op bezoek kwamen tijdens de trainingen. Naast pepernoten en een dansje kregen ze van de Sint, hoe toepasselijk, een bal cadeau om thuis goed te kunnen oefenen. En dat komt goed uit, want in de periode vanaf 18 december is er winterstop bij Juventa'12.

Vanaf maandag 11 januari 2021 wordt er weer gevoetbald. “Hopelijk start dan ook de competitie weer, want onderlinge partijtjes zijn leuk, maar er gaat niets boven een echte competitiewedstrijd!”, aldus een woordvoerder van de club.