Sport & Vrije tijd

Manfred Körbl: “Iedereen snakt naar een sportief evenement!”

Inschrijving voor 22e editie van Wiezoloop vanaf 1 maart open

De Wiezoloop trok in 2019 nog veel hardloopliefhebbers naar het dorp Wierden.

WIERDEN – Het is vanaf maandag 1 maart mogelijk om je in te schrijven voor de Wiezoloop. Het evenement zelf staat gepland voor zaterdag 19 juni. “We weten niet wat er dan mogelijk is, maar we gaan vooralsnog van het positieve uit: een ouderwets mooie loop door de dorpskern van Wierden”, vertelt Wiezoloop-voorzitter Manfred Körbl. De organisator is van mening dat je moet denken in kansen en bovenal moet proberen er positief in te blijven staan. “Daarom is het vanaf maandag 1 maart mogelijk om je in te schrijven voor het mooiste hardloopevenement van Oost-Nederland: de Wierdense Wiezoloop!”

Het inschrijven kan via website www.wiezoloop.nl, zoals altijd op de diverse afstanden. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan de Kids Run, Business Run en de lokaal geliefde vijf kilometer of de vermaarde tien kilometer waarbij internationale talenten aan de startstreep verschijnen. Het hardloopevenement is in ruim twintig jaar gegroeid in omvang en populariteit. Körbl verwacht dan ook dat de inschrijving ondanks alle huidige ellende voorspoedig gaat verlopen. “Het inschrijven is namelijk zonder financieel risico. Je schrijft je op dit moment in, maar de betaling is pas enkele weken voor de loop zelf. Mocht het evenement toch niet door gaan, dan ben je je geld dus niet kwijt!” 

“We gaan voor de loop!”
Voor iedereen die dus zin heeft in een lekker sportief buitenevenement en er naar snakt om aan deze leuke Wierdense hardloopwedstrijd deel te nemen heeft Körbl maar één advies: schrijf je vanaf maandag in. “We zijn natuurlijk op dit moment nog met handen en voeten gebonden aan de opgelegde regelgeving van de overheid, maar we hopen oprecht te zijner tijd weer een mooie Wiezoloop te organiseren. En we gaan voor de loop in de originele vorm, met veel gezelligheid en reuring in de Wierdense dorpskern!”

De verwachting is dat het aantal startplekken gelimiteerd zal zijn, terwijl de animo voor deelname juist groot is. Wil je daarom zeker zijn van een startbewijs, dan is het aan te raden om je vanaf maandag snel in te schrijven via www.wiezoloop.nl. En wie weet, tot zaterdag 19 juni in Wierden!

Reacties

Hallo mocht de loop niet doorgaan, krijg je dan het inschrijfgeld terug?

Gr. Yvonne

Uw reactie