Sport & Vrije tijd

Herenteams SVZW basketbal halen opnieuw punten binnen

WIERDEN – In de afgelopen speelweekenden zijn er door de herenteams en het jongens U16 team de nodige punten binnen gehaald. De jongens van de U16 troffen twee wedstrijden achter elkaar WSV uit Apeldoorn. Op 19 oktober was het al duidelijk dat de jeugd van SVZW zowel fysiek en wat betreft spelinzicht de sterkere ploeg was. Het eerste kwart stond er een 20-0 voorsprong voor SVZW op het scorebord. In dit tempo werd er doorgespeeld en daardoor stond er aan het einde van de wedstrijd een mooie 85-18 einduitslag. Op 2 november stond dezelfde wedstrijd op papier, maar deze werd in Apeldoorn gespeeld. Vol vertrouwen gingen de jongens van SVZW richting Apeldoorn. De wedstrijd kende een vergelijkbaar verloop als de vorige wedstrijd. Halverwege stond het 16-41 en de wedstrijd werd afgesloten met een 37-75 eindstand in het voordeel van SVZW.

Ook Heren 1 wist de afgelopen speelweekenden de punten mee naar huis te nemen. Op 26 oktober stond er een uitwedstrijd in Enschede op het programma tegen Arriba. In het eerste kwart ging de wedstrijd nog gelijk op en wist SVZW het kwart met een kleine voorsprong van 18-20 af te sluiten. Vanaf het tweede kwart kwam SVZW een stuk beter in het spel en werd het verschil al snel uitgebouwd. Na 4 kwarten stond er een 43-72 eindstand op het scorebord. Op 2 november speelde Heren 1 een thuiswedstrijd tegen Amical 3. SVZW wist dat hier punten te halen waren en begon fanatiek aan de wedstrijd. Amical was niet goed opgewassen tegen deze druk en er werd aan de kant van Amical veel balverlies geleden. SVZW was vanaf de eerste minuut overduidelijk de sterkere partij en dat is in de eindstand van 107-47 terug te zien.

Op 18 oktober heeft ook Heren 2 een overwinning binnen weten te halen. Ook voor deze heren stond er een wedstrijd tegen Amical op het programma. Zij speelden echter tegen het vierde team van Amical uit Enschede. Heren 2 heeft aan het begin van de wedstrijd de voorsprong weten te pakken en deze voorsprong hebben ze niet meer uit handen gegeven. De wedstrijd werd gewonnen met een 24-56 eindstand en deze punten konden weer mee worden genomen naar Wierden.

De dames van SVZW wisten dat er een aantal goede tegenstanders op het programma stonden. Op 19 oktober stond er een thuiswedstrijd tegen Isala/Twello op het programma. SVZW begon sterk aan de wedstrijd en wist de voorsprong te pakken. In het tweede kwart had Twello de spelletjes van SVZW door en zetten daar goed druk op. Daardoor kwam er een omslag in de wedstrijd. In het begin van het derde kwart kon SVZW weer wat aanzetten en werd de achterstand weer teruggedrongen. Richting het einde van de wedstrijd zette Isala/Twello opnieuw aan en kon SVZW het verschil niet meer maken. Dit resulteerde in een eindstand van 31-43. Op 2 november werd er door de dames een uitwedstrijd in Borne gespeeld. Kikkers uit Borne staat bovenaan de competitie, dus het was vooraf al duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Beide teams hadden de defense goed staan en de scores wilden over en weer niet vallen. Het eerste kwart kende dan ook een tussenstand van 5-4 in het voordeel van Borne. In de loop van de wedstrijd werd duidelijk dat Kikkers de sterkere partij was. SVZW werd ook nog geconfronteerd met blessures, waardoor de wedstrijd voor SVZW uiteindelijk een ware uitputtingsslag werd. De dames uit Wierden moesten helaas een 72-30 nederlaag noteren.

De jeugd onder 12 jaar kon helaas ook geen punten meenemen in de laatste speelweekenden. Op 19 oktober stond er een thuiswedstrijd tegen Kikkers uit Borne op het programma. In deze wedstrijd ging het heel gelijk op en waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Halverwege de wedstrijd stond het 13-13 en pas in het laatste deel van de wedstrijd wist Kikkers de wedstrijd naar zich toe te trekken om uiteindelijk nog met 21-33 te winnen. Op 2 november stond er een thuiswedstrijd tegen Uitsmijters op het programma. Daar had de U12 op 12 oktober nog van gewonnen, dus er werd gehoopt op een herhaling van die wedstrijd. De Uitsmijters wisten de voorsprong echter al snel op te bouwen en gaven deze ook niet meer uit handen. Er werd uiteindelijk door SVZW verloren met 20-40.