Sport & Vrije tijd

Groot feest op dorpsplein Enter: doorkomst Roparun op zondag

ENTER – Een club enthousiastelingen uit Wierden en Enter organiseert op zondag 9 juni een mooi feest op het dorpsplein in Enter ter gelegenheid van de doorkomst van de Roparun. Meer dan honderd teams met fietsers en lopers gaan deze dag dan over het dorpsplein, onderweg naar Rotterdam. Het mooie is dat er dit jaar ook een team uit de gemeente Wierden deelneemt! Zij vertrekken vrijdag naar Hamburg en komen zondagavond fietsend en lopend door Enter, onderweg naar Rotterdam. Tijdens hun doorkomst nemen ze even de tijd voor alle bezoekers in Enter.

De deelname aan de Roparun is niet zonder doel. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Het Welkomstteam Wierden-Enter heeft er alles aan gedaan om de doorkomst in Enter tot een groot succes te maken. Belangrijk om te weten: vanaf 18.00 uur tot 01.00 uur rijdt er vanuit Wierden een gratis pendelbus naar Enter. Het is dus mogelijk om zo gratis naar Enter en weer terug naar Wierden te rijden, om het zo voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om bij de doorkomst te zijn. De opstaplocatie in Wierden is aan de Plantsoenlaan, pal voor het gemeentehuis.

De festiviteiten beginnen om 16.00 uur. Iedereen is welkom, er is in de loop van de dag en avond van alles te doen en te beleven. Zo is er live muziek en een top DJ, staat er een springkussen voor de kinderen en wordt er 'live' ook een heel groot schilderij worden gemaakt. Deze wordt gesigneerd door drie generaties burgemeesters van de gemeente Wierden (door Bernard Kobes, Henk Robben en Doret Tigchelaar). Ook het volledige team dat deelneemt aan de Roparan signeert het doek. De bedoeling is dat dit bijzondere schilderij via biedingen verkocht gaat worden en een mooie plek gaat krijgen.