Sport & Vrije tijd

Gamedagen jeugd basisschool: spelen op nieuwe Xbox en PS5

WIERDEN/ALMELO – Het is voorjaarsvakantie voor de leerlingen van de basisscholen, maar leuke uitstapjes zitten er dit jaar niet in. Nog altijd zit alles potdicht en dat is natuurlijk niet leuk voor de kinderen. Daarom biedt De Klup Twente, met dank aan Enrichment Technology Company (ETC), superleuk vertier voor alle kinderen van alle basisscholen in de gemeente Wierden. Deze week is het op donderdag 25 februari nog mogelijk om deel te nemen aan de ETC gamedagen. Kinderen kunnen dan in het FUN-IE-FIT te Almelo onder meer games spelen op de splinternieuwe Xbox, de nieuwe Playstation 5 en andere spelcomputers.

De ETC gamedagen zijn speciaal voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar van de basisscholen uit Wierden en nog zes andere gemeenten. Ze kunnen in de voorjaarsvakantie voor een euro gamen in het gamecentrum. Voor dat bedrag krijgen ze ook nog ranja als ze dorst hebben. Tijdens de gamedagen worden alle beschikbare, populaire games aangeboden op spelcomputers en op speelvelden. Van Minecraft en Just Dance tot FIFA. Voor het eerst worden deze week ook de gloednieuwe Xbox-en en Playstations ingezet.

Hoewel voor kinderen tot twaalf jaar geen coronamaatregelen gelden, zijn in het gamecentrum wel voorzieningen getroffen. Ook blijft de leiding, waar het kan, op anderhalve meter afstand. Er zijn 'kuchschermen' en ook kinderen moeten hun handen desinfecteren bij binnenkomst. Verder mogen er nu maximaal achttien kinderen tegelijkertijd naar binnen. Ouders ouders en begeleiders zijn daardoor helaas niet welkom. Bovendien zijn kinderen, als ze ziekteverschijnselen hebben of als een of beide ouders ziek zijn, ook niet welkom.

Donderdag 25 februari is het FUN-IE-FIT, gevestigd in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan in Almelo, geopend van 11.30 uur tot 13.00 uur. Aanmelden kan per mail via raoul@deklup.nl of bellen of appen naar 06 – 16 92 43 90.

 

 

Uw reactie