Sport & Vrije tijd

Feestelijke doorkomst Roparun in Enter; moedig de renners aan

Huidig burgemeester Henk Robben, beoogd burgemeester Doret Tigchelaar en oud-burgemeester Bernard Kobes. Ook zij zijn aanwezig bij de festiviteiten rondom de doorkomst van de Roparun in Enter.
Huidig burgemeester Henk Robben, beoogd burgemeester Doret Tigchelaar en oud-burgemeester Bernard Kobes. Ook zij zijn aanwezig bij de festiviteiten rondom de doorkomst van de Roparun in Enter.

ENTER/WIERDEN – De huidige burgemeester, de beoogd burgemeester en een oud-burgemeester bij elkaar. Dat levert een bijzonder plaatje op, niet alleen op de foto in deze krant, maar ook in 'real life'. Henk Robben, Doret Tigchelaar en Bernard Kobes zijn alle drie op Eerste Pinksterdag in Enter. Op die dag komt namelijk de Roparun door Enter, dat wordt een groot feest!

De Roparun is een hardloopestafette voor het goede doel; meer dan honderd teams starten in Hamburg op de fiets of lopend met een begeleidend team om te finishen in Rotterdam. De route loopt dwars door Enter en daar wordt dit jaar een groot feest georganiseerd om het Roparunteam 'Welkom Wierden' en al die andere deelnemers een hart onder de riem te steken.

Het bestuur van Stichting Roparun laat weten dat al het geld dat bij elkaar is gesprokkeld door de deelnemers en betrokkenen wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Het Wierdense team én de organisatie achter de doorkomst in Enter proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor hospice de Reggestroom in Rijssen, om zo enkele wensen aldaar te kunnen verwezenlijken.

“Met een enthousiaste club vrijwilligers uit Wierden en Enter gaan we hiervoor een gezellig evenement organiseren op het dorpsplein in Enter. Als organisatie van dit officiële doorkomst evenement zijn we druk bezig om doelen te verwezenlijken voor de hospice in Rijssen. Er hebben zich al tal van sponsoren bereid gevonden om dit te ondersteunen. Daarvoor alvast namens onze organisatie grote dank”, aldus Gerard Libbers, één van de drijfveren achter de feestelijke doorkomst in Enter.

Op zondag 9 juni zijn er vanaf 16.00 uur verschillende festiviteiten op en rond het Dorpsplein in Enter om alle teams aan te moedigen in hun laatste tweehonderd kilometer richting Rotterdam. Vanaf het begin van de avond zullen de eerste teams Enter passeren. Afhankelijk van hun starttijd, wordt het team uit de gemeente Wierden tussen 20.00 uur en 23.00 uur in Enter verwacht. Er rijdt een gratis pendelbus van Wierden naar Enter om het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om dit evenement te kunnen bijwonen.

Burgemeester Henk Robben roept dan ook iedereen op om het team te komen aan moedigen. “Het is mooi om te zien dat samen zo’n avontuur aangaan voor het goede doel de samenleving hechter maakt. Entenaren, Wierdenaren en ambtenaren werken samen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en maken er ook nog eens een groot feest van. Dat wil je toch niet missen?”