Sport & Vrije tijd

Enter Vooruit-preses Dick Ter Harmsel draagt taken al over aan Martijn Bouw

ENTER – Het bestuur van voetbalvereniging Enter Vooruit ondergaat dit najaar een wisseling. Dick ter Harmsel heeft te kennen gegeven de voorzittershamer over te dragen aan Martijn Bouw, die op voorhand al taken van Ter Harmsel overneemt als interim-voorzitter tot aan de algemene ledenvergadering.

Dit najaar stappen ook Johan Zwoferink en Inie Smit uit het bestuur vanwege moverende redenen. De besluiten komen niet geheel onverwacht. Al voor het uitbreken van de coronacrisis hadden de bestuurders aangegeven te willen stoppen, Ter Harmsel vanwege gezondheidsredenen.

De uitbraak van de crisis heeft echter het voetballeven volledig stil gelegd tot begin deze maand. De afgelopen weken zijn de gesprekken voor invulling van het bestuur weer opgepakt en in samenspraak met Ter Harmsel is door het bestuur besloten om Bouw alvast te benoemen tot interim-voorzitter. Ter Harmsel werd in 2011 aangesteld als voorzitter van de Enterse voetbalvereniging. Hij nam toentertijd de taken over van Kristian Kempers. De oud-voorzitter blijft wel actief als bestuurslid tot aan de ledenvergadering in het najaar, evenals Johan Zwoferink en Inie Smit, die de lopende zaken gaan afhandelen.

Na jaren van samen verder bouwen aan de club, worden het komende half jaar de meeste taken overgedragen aan de nieuwe bestuursleden. Om dit geleidelijk te laten verlopen, is een bewuste keuze. Zo wordt er voor gezorgd dat er wordt voortgezet wat de afgelopen jaren is opgebouwd.

Tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering, naar verwachting eind september of begin oktober, wordt het besluit aan de leden voorgelegd en daarop afscheid genomen van Ter Harmsel, Zwoferink en Smit.

 

 

 

 

 

Uw reactie