Sport & Vrije tijd

Derde editie Tukker Cup in september ook bij SVZW

vv DETO won de eerste twee edities van de Tukker Cup
vv DETO won de eerste twee edities van de Tukker Cup

WIERDEN – Na twee succesvolle edities start in september de derde editie van het grootste amateur voetbaltoernooi van de regio Twente (en omstreken). Eerste elftallen van meer dan veertig verenigingen, waaronder SVZW uit Wierden, stijden naast de competitie en de beker ook om de TCPM Tukker Cup. De finales zijn dit in Hengevelde.

De TCPM Tukker Cup is in het seizoen 2017-2018 begonnen als extra toernooi naast de competitie en  beker met als doel extra oefenwedstrijden voor clubs te organiseren rondom inhaalweekenden in een mooi georganiseerd toernooiverband, zoals de Champions League. Dit is de ideale gelegenheid voor een club om wisselspelers of spelers die van een blessure terugkomen wedstrijdritme te gunnen. Ook kan men talenten uit de jeugd eens aan het werk te zien en te laten proeven aan wedstrijden tegen de senioren.

Voor het aanstaande jaar wordt de opzet van het toernooi iets gewijzigd om het niveauverschil bij de Dames wat meer op te vangen. Er is besloten om vanaf de poulefase bij de dames met twee klassen de inschrijving te starten. De A-klasse heeft het advies Hoofdklasse tot en met de derde klasse, de B-klasse heeft het advies derde klasse tot en met de vijfde klasse. Teams die in de derde klasse spelen mogen zelf bepalen in welke klasse ze willen uitkomen.

Bij de heren wijzigt er niet zoveel. Net zoals de vorige twee edities starten de teams met een poulefase en gaan de nummers één en twee van de poule verder in de knock-outfase, echter wordt in deze knock-outfase het toernooi ook uitgebreid met een A en B-klasse. Net zoals in de Champions League zullen de eerste twee in de poule zullen het toernooi vervolgen in het hoofdtoernooi de A-klasse. De nummers drie vervolgen het toernooi in de B-klasse.

Benieuwd naar het toernooi, de speeldata, teams die zich al hebben ingeschreven, inschrijving of andere vragen? Kijk dan snel op www.tukker-cup.nl.