Sport & Vrije tijd

Badmintonners BC Flits starten seizoen goed; gelijkspel Almere

WIERDEN – Het seizoen is voor badmintonclub BC Flits uit Wierden afgelopen vrijdag goed begonnen. Na een korte voorbereiding stond er meteen al een zware tegenstander op het programma: Almere.

De mannen- en vrouwendubbel gingen gelijk van start. Somrak Doornbosch en Richard Draaijer speelden een redelijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Helaas wisten ze geen set winnen. Bij de dames ging het beter. Birgit Rotman en Marlous Lubbers speelden erg sterk en wonnen de eerste set met 21-7.

De tweede set was spannender, maar de dames van Flits wisten net op tijd een tandje bij te zetten en wonnen met 21-19. Daarna was het de taak aan Somrak en Mark Geerlink om hun enkel te spelen. Somrak moest tegen de zeer ervaren heer en wist het hem in het begin flink moeilijk te maken, maar verloor toch nipt in twee sets. Mark wist er een derde set uit te slepen maar verloor deze helaas. Gelukkig wisten zowel Birgit als Marlous wel hun enkel te winnen. Dit ging bij beide in drie sets. Stand 3-3, met nog twee mixen te spelen. Mark en Birgit speelden een goede mix en wonen deze, helaas verloren Marlous en Richard in drie sets. Eindstand 4-4.

Uw reactie