Sport & Vrije tijd

Badmintonclub Flits uit Wierden viert dit jaar vijftigjarig jubileum

WIERDEN – BC Flits bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd. Niet alleen de huidige leden, maar ook alle oud-leden zijn van harte welkom op dinsdag 17 december – vanaf 19.30 uur – tijdens een receptie in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat in Wierden. Daar wordt stilgestaan bij de vijftig jaar en dit wordt gevierd onder het genot van een hapje en een drankje.

BC Flits is ontstaan doordat vijftig jaar geleden een aantal sportievelingen in de sporthal badminton speelden. Al snel ontstond de behoefte om dit meer vastigheid te geven in de vorm van een vereniging. In de afgelopen jaren is BC Flits meegegaan met de tijd: sportiviteit maar vooral gezelligheid versterken elkaar. De club staat vooral bekend om haar gezelligheid. Met bijna 150 leden is Flits een van de grootste badmintonverenigingen uit de regio. Leden voelen zich thuis en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

In sporthal ’n Dikken krijgen jeugd en senioren de kans om deze snelste racketsport ter wereld onder de knie te krijgen, maar daarnaast ook om zich verder te ontwikkelen. Inmiddels heeft de Wierdense vereniging achttien competitieteams: vijf juniorenteams en dertien seniorenteams. Geen enkele vereniging in de buurt heeft zoveel teams. Een aantal jaren geleden werden er maar liefst vijf teams kampioen in hetzelfde seizoen en vorig jaar speelde het eerste team zelfs tweede divisie. Naast competitiespelers zijn er ook veel vrijwilligers die zich inzetten. Er zijn diverse werkgroepen die ervoor zorgen dat er allerlei activiteiten georganiseerd worden. Op deze manier biedt de vereniging voor ieder wat wils.