Natuur & Milieu

Yadem en Sanne winnen fotowedstrijd van Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter

De winnaars van de fotowedstrijd, Sanne ter Stege en Yadem Yertutan met hun foto op canvas.

WIERDEN – Met hun prachtige foto’s zijn Yadem Yertutan en Sanne ter Stege in de prijzen gevallen bij de fotowedstrijd van Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter. Zij krijgen een participatie in de uitbreiding van zonnepark De Groene Weuste ter waarde van 250 euro. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Simon Dirks (onder andere redacteur van de Wiezer), Jolien van Gaalen (voormalig eindredacteur van De Driehoek) en Helga Sasbrink (secretaris van de stichting), heeft hiertoe unaniem besloten. Het was voor de jury moeilijk om te kiezen tussen de ingezonden foto’s; ze hadden allemaal een duurzaam onderwerp en trokken elk op andere wijze de aandacht.

“De foto van Yadem is een mooie combinatie van zon en schaduw vanuit een ander perspectief. De kleurcombinatie van een strakblauwe lucht met het gele van de zon maakt het sfeervol. Prachtig!”, aldus de jury. “Ook belangrijk: de foto is scherp. De eerste foto van Sanne vinden wij een leuke manier om zonne-energie in beeld te brengen. Het beeld zorgt ervoor dat we meteen weer in winterse sferen terechtkomen. Het is een mooie foto. Tip: iets op de voorgrond zou de foto spannender gemaakt, bijvoorbeeld een (huis)dier. De tweede foto heeft een leuke kleurstelling door de ondergaande zon. Jammer dat de foto onscherp is, daarom hebben wij besloten om Sanne de tweede prijs te geven.”

Speciale crowdfunding
De fotowedstrijd voor de jeugd van acht tot en met achttien jaar is in februari uitgeschreven ter gelegenheid van de uitbreiding van het zonnepark aan de Wetering. In diezelfde maand zijn de werkzaamheden gestart voor de uitbreiding van het park. Beide fotografen in spe hebben hun foto’s afgedrukt op canvas gekregen. Deze zijn door secretaris en jurylid Helga Sasbrink op donderdag 20 mei uitgereikt. Ook krijgen ze een participatie in de uitbreiding van het zonnepark. Op deze manier doen ze mee aan de crowdfunding met kindproduct dat in juni van start gaat. Over vijf jaar wordt de 250 euro plus drie procent rente uitbetaald. Met deze crowdfunding kunnen (klein)kinderen van inwoners van Wierden minimaal 250 euro en maximaal 5.000 euro lenen aan de stichting. Er kan gekozen worden uit een looptijd van vijf jaar met een jaarlijks rente van drie procent of een looptijd van tien jaar met een rente van 3,5 procent. “Zo willen we ook jongeren meer bij ons zonnepark betrekken en bewust maken van de noodzaak om energie duurzaam op te wekken.”