Natuur & Milieu

Vrijwilligers van WIJC maken volop schaatsvertier op natuurijs mogelijk

WIERDEN – Onverwacht regeerde Koning Winter vorige week over Nederland en hij zorgde niet alleen voor sneeuw- maar vooral ook voor ijspret. De schaatsen gingen uit het vet en liefhebbers maakten vijf dagen lang heel wat kilometers op de ijsbaan op sportpark 't Lageveld.

Vrijwilligers van de Wierdense IJsclub (WIJC) zetten zich elke dag met veel enthousiasme in om de ijsbaan in topconditie te houden. In verband met de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de baan voor iedereen en onbeperkt open te gooien. De reserveringen waren binnen no-time volgeboekt. Op de laatste dagen was ook de krabbelplaat voor de wat minder behendige en schaatsertjes geopend, zodat ook talenten in de dop hun eerste slagen konden maken.

Die krabbelvijver is nostalgie ten top”, aldus vrijwilliger Jan Lubbers. “We kunnen nu weer terugkijken op een aantal geweldige winterse schaatsdagen! Bovendien is het toch ontzettend mooi dat onze leden na maanden eindelijk weer een training konden afwerken én dan ook nog eens buiten op natuurijs! En dat allemaal dankzij de tomeloze inzet van al onze vrijwilligers!”

Uw reactie