Natuur & Milieu

TV-crew 'De Grote Tuinverbouwing' in Wierden: wildernis nu mooie siertuin

Bij de 74-jarige Jeanet Boom van de Kruissteenweg in Wierden heeft de crew van het tv-programma De Grote Tuinverbouwing een wildernis omgevormd tot een prachtige Japanse siertuin. De crew was in oktober te gast om de ravage aan te pakken en de tuin weer toonbaar te maken, tot zichtbaar genoegen van Jeanet. Afgelopen zaterdag was de uitzending te zien op SBS 6.

Haar kinderen hebben opgegeven. Jeanet verklaarde zichzelf eerst wel voor gek. "Je bent niet wijs, ik doe dat niet, maar nu zitten we hier. Ik ben niet zenuwachtig, heb wel voor hetere vuren gestaan. Ik moet er nu toch maar doorheen", aldus Jeanet voor de camera van de SBS6-crew. Haar echtgenoot Wim onderhield de tuin altijd met heel veel passie en liefde. Hij overleed echter elf jaar terug en sindsdien is de tuin hard achteruit gegaan. "Zeker de laatste 2,5 jaar is alles heel erg verwaarloosd, mede door een verbouwing thuis en nu weer corona",  laat Jeanet weten.

De medewerkers van het programma mochten zich vervolgens uitleven. "Het is een behoorlijke ravage, ik moet heel veel gaan slopen. Maar ik kom hier om het in ere te herstellen", aldus presentator en tuinexpert Ivo Putman. Na grootscheeps sloop en breekwerk, vijf volle containers afval, is een nieuwe vijver en waterloop aangelegd. Een oud bankje dat Jeanette samen met haar man nog heeft gemetseld, is opgeknapt en heeft een prominente plek gekregen in de tuin. Inpandig is inrichting van de kleine woonkamer lichter en rustiger gemaakt door Djamilla Smits. “Echt heel mooi, heel leuk, perfect”, aldus Jeanet na afloop van het resultaat.

De uitzending is nog terug te zien via kijk.nl of gids.tv.