Natuur & Milieu

Rode geraniums in grote bloembakken sieren winkelcentra Wierden en Enter

De winkelkernen van Wierden en Enter zijn opgefleurd met bloemen.

WIERDEN/ENTER – De winkelkernen van Wierden en Enter worden sinds vrijdag 11 juni weer opgefleurd door bloembakken vol bloeiende geraniums. Meerdere piramides en lage bakken met geraniums zijn door de gemeente in beide centra geplaatst. “Langzamerhand begint het straatbeeld weer normaal te worden en kunnen we ons weer vrijer bewegen. Het is mooi om dat te onderstrepen door het straatbeeld met bloemen nog een beetje mooier te maken”, meent wethouder Richard Kortenhoeven.

Samen met Patrick ten Hove van de Enterse ondernemersvereniging en Marloes Lubberink van de Winkeliersvereniging Wierden stak de wethouder op de Marktstraat in Wierden de hand uit de mouwen om enkele bakken te plaatsen. “Het ontbreken van de bloembakken in centrum werd door de winkeliers echt als een gemis ervaren. Dit was zowel in Enter als in Wierden het geval. Samen wordt er hard gewerkt om het centrum levendig en vitaal te houden. Bloemen horen daar zeker bij en dit geeft de hele zomer een mooi beeld.”

Het plaatsen van de bloembakken is mogelijk gemaakt door financiering vanuit de Stadsbeweging. Er is gekozen voor de rode hanggeranium, ook wel Oostenrijkse geranium genoemd. Een sterke, eenjarige plant die tot in november kan bloeien. Een slim watersysteem en goede meststof in de bakken helpt daar bij. Daarnaast hebben de winkeliersverenigingen de verzorging op zich genomen. Zij zorgen voor de bewatering.